Izgalmas programok az LMBT jegyében
2020. február 04. írta: Kultúrjunkie

Izgalmas programok az LMBT jegyében

oscarwilde2.png

Az LMBT Történeti Hónapot 2013 óta szervezik meg Magyarországon. Az esemény évente változatos programsorozatot foglal magában:

  • Művészeti és ismeretterjesztő kiállítások
  • Színházi előadások
  • Filmvetítések
  • Előadások és interaktív műhelyek
  • Történelmi séták
  • Bulik


A programok egytől-egyig az LMBT-személyekkel kapcsolatos információk megosztása és a sztereotípiák leküzdése érdekében. Az egy hónapos programsorozatot a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Háttér Társaság közel 30 másik civil szervezettel és intézménnyel koordinálja.

Tavaly elkezdődött a 2020. évi LMBT Történeti Hónap szervezése is, és ennek keretében most újabb adománygyűjtő kampányt indítottak, amelyet itt találhatsz meg:

http://lmbttortenetihonap.hu/adomany  

Ha van rá lehetőséged, támogasd az LMBT Történeti Hónap megrendezését, járulj hozzá, hogy a programsorozat a korábbi évekhez hasonlóan sokszínű lehessen.

2020-ban meg kívánnak emlékezni többek között Oscar Wilde perének 125. évfordulójáról, a megnyitón pedig levetítésre kerül Rupert Everett 2018-as filmje, A boldog herceg (The Happy Prince). Beszélgetést szerveznek egyebek mellett az Imre: Egy emlékirat című, a századelő Budapestjén játszódó amerikai regényről, megemlékeznek a holokauszt LMBT vonatkozásairól, meleg női ikonokról, a biszexualitás történetéről, és az első magyar coming outról is magyar tévésorozatban.


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6515459256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása