Három bemutatót tart még az évadban az újbudai független bábszínház
2019. december 10. írta: Kultúrjunkie

Három bemutatót tart még az évadban az újbudai független bábszínház

csatokata_szoradivirag_gasparanna_hofferkaroly_foto_kallai.jpg

A Manna Matiné sorozat három éve indult az újbudai B32 Galéria és Kultúrtérben, és ebben az évadban már bérletet is lehet váltani a független bábszínház előadásaira. A hétvégén nevet kapott a színház emblematikus fehér figurája és kihirdették az évad második felének programját, melyben három független színházi bemutató is helyet kapott.
babel_foto_kallai.jpg

A sajtótájékoztatón Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetője elmondta, hogy a harmadik évadban már egyértelműen érezhető a szakma és a közönség odafordulása is az Új bábszínház Újbudán program felé. Több független bábos is bemutatóval jelentkezik a sorozatban, így a B32 helyet ad egy felnőtt bábszínházi bemutatónak az ESZME szervezésében, Marica Bábszínházának új előadásával ünneplik a bábszínházi világnapot, és az évadot egy sérült gyerekek számára készülő premierrel zárják.

A szervezők a közönség segítségét kérték, hogy válasszanak nevet a Hoffer Károly tervezte bábfigurának, mely a bábszínházi programok elindulásakor került a B32 előterébe. A pályázatot Szórádi Virág ötlete nyerte, így a fehér bábu a BÁBEL nevet kapta. Hoffer Károly elmondta, hogy a figura tervezésekor szándéka volt, hogy egy olyan felületet hozzon létre, mely a gyermek és a felnőtt fantáziának is teret ad, és bárki szabadon teleírhatja képzeletben. Emellett Gimesi Dóra író sorait idézte, miszerint, ha valaki nevet kap, annak előbb-utóbb története is lesz – ezzel kívánta, hogy BÁBEL saját története és a független fővárosi bábszínházé is megszülethessen.

Csató Kata, a Manna Matiné programsorozat szakmai tanácsadójaként hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben független színházi alkotóként lehetőséget kapni még értékesebb, mint eddig, és elmondta, hogy az ESZME februári MOST! című felnőtteknek szóló bábos bemutatójuk központi témája az egyenrangúság és az egyenjogúság kérdése lesz. Arról gondolkoznak közösen Romankovics Edittel, hogy egy embernek hány szerepet kell betöltenie az életben és hogy ezeket hogyan tudja egyensúlyban tartani.

A B32-ben 2020-ban is minden hónap második vasárnapján várja a nézőket a Manna Matiné sorozat. Délelőtt 10:30-kor kezdődnek a gyerekelőadások, melyeket minden esetben interaktív foglalkozás követ a Bartók Pagonyban, majd este 19:00-kor pedig a felnőttek számára kínálnak bábos produkciókat.

A 2020-as év előadásai:

január 12.

10:30 – A három kismalac (Ziránó Színház)

19:00 – H.A.N. (Kovács Domokos előadása)

február 9.

10:30 – Egy húron pendülünk (Marica Bábszínház)

19:00 – Most! BEMUTATÓ (ESZME)

március 8.

10:30 – A háromágú tölgyfa tündére (Fabók Mancsi Bábszínháza)

19:00 - Azért a kis bolondságért... (Fabók Mancsi Bábszínháza)

március 21. – BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP

10:30 – A kecskekatonaság - BEMUTATÓ (Marica Bábszínháza)

április 12.

10:30 - Ebcsont és Nyúlcipő (ESZME)

19:00 – It depends (Lázár Helga előadása)

május 10.

10:30 – Zsombor és a Sárkány (György Zoltán Dávid előadása)

19:00 – Grand Hotel (MárkusZínház)

június 21.

15:00 – Itt vagyok! BEMUTATÓ (Manna)

 

 Fotók: Kállai-Tóth Anett 

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3815347008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása