Online casting színészeknek? Lehetséges!
2019. november 26. írta: Barna Borbála

Online casting színészeknek? Lehetséges!

Már több mint ezren regisztráltak a Szabadszínész oldalán

szabadszinesz_ko_o_adrienn3.jpg

Lengyel Tamás és társa, Gosztonyi Csaba már évek óta dolgozik a Szabadszínész nevű online színészkereső platformon, és még egy startupot is alapítottak rá. A közös munka eredményeképpen kialakítottak egy olyan álláskereső portált, ahová színészek és producerek regisztrálhatnak.

A Szabadszínészen mára már több mint ezren készítették el a profiljukat, ahol a főbb információk (név, életkor, stb.) mellett feltölthetnek egy rövid self videót – azaz Tamás és Csaba szerint egy kicsit olyan, mintha a színészeknek lenne egy külön LinkedIn oldala. Ráadásul az adatok mellett a regisztrálók azt is tudják jelezni, hogy mikor érnek rá, ezzel pedig megkönnyítik a szabad kapacitású művészeket kereső produkciók (színházak, filmek, reklámok) dolgát. Ez pedig különösen hasznos például a határon túli, vagy a vidéki színészeknek: időt és pénzt spórolnak meg azzal, ha online is megmutathatják a tudásunkat, hiszen sokszor nem tudnak részt venni személyesen egy-egy castingon.

Az oldal lehetőséget biztosít arra, hogy előtérbe kerüljenek olyan művészek, akik esetleg eddig kevésbé voltak „szem előtt”, emellett átláthatóbbá teszi a készülő produkciókat és projekteket a szakmán belül dolgozóknak. Azaz ez lesz az a platform, ahol a kereslet (produkció) és a kínálat (színész) találkozik.

A Szabadszínész népszerűsítésére Hartung Attila rendezett filmeket, szereplőként pedig olyanok csatlakoztak Lengyel Tamáshoz, mint Pokorny Lia, Trokán Nóra, Stohl András vagy Szabó Győző. 

Fotó: Köő Adrienn 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4715325330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása