Egy népdal három nyelven a Junior Prima díjas énekesnőtől
2019. október 04. írta: Kultúrjunkie

Egy népdal három nyelven a Junior Prima díjas énekesnőtől

_93b3030.jpg

Hallott már magyar népdalt angolul és törökül? Guessous Mesi tolmácsolásában most megteheti

A magyar-marokkói Junior Prima díjas énekesnő, Guessous Majda Mária - Mesi  „Tőlem Neked” dalsorozatában különböző kultúrák között teremt hidat elsőként a magyar népdal erejének segítségével. Október 1-jén, a zene világnapján megjelenő videóklipjeiben magyarul, angolul és törökül is megelevenedik a Ha felmegyek arra magos, nagy hegyre kezdetű népszerű mezőségi népdal.

Guessous Mesihez mindig közel állt az „a capella” előadásmód, és úgy tartja, hogy a zene és a nyelvek által kinyílik a világ. A szólóének intimitásának erejével közvetlenül, lélektől lélekig szól a Ha felmegyek arra magos, nagy hegyre kezdetű magyar népdalt az eredeti nyelven kívül angolul és törökül is.

Ez a magyarszováti népdal különösen közel áll Mesihez, és reméli, hogy az angol és a török műfordításnak köszönhetően a különböző nemzetiségű emberek is magukénak érezhetik a magyar zenei hagyomány különlegességét.

Guessous Mesi magyar-marokkói, Junior Prima díjas énekesnő. Népi ének előadóművészként és tanárként végzett a Zeneakadémián, ahol 2010-2018 között népi ének főtárgyat tanított.  Rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncertjei által több, mint tíz nyelven énekelve, a világ számos pontján teremt hidat kultúrák között, sokszor diplomáciai meghívásoknak eleget téve. Az utóbbi években Németországban, Csehországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Belgiumban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Kuvaitban, valamint első magyar énekesként Szaúd-Arábiában állhatott színpadra. Legutóbb szeptember 22-én a kismartoni Eszterházy-kastélyban Balogh Kálmán cimbalomművésszel együtt a Accentus Austria régizene együttes vendégművészeként léphetett színpadra.

További információ: http://www.guessousmajdamaria.hu

A magyar nyelvű videóklip: https://www.youtube.com/watch?v=fSSvr6T4uaU

Az angol nyelvű videóklip: https://www.youtube.com/watch?v=-SawLm6supI

A török nyelvű videóklip: https://www.youtube.com/watch?v=EN0YyoxzFC8

Sajtóinformáció: Sinkovicz Anita - kortársPRos

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6715191832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása