Gumikacsát vagy legyezőt érdemes vinni a Színházak Éjszakájára?
2019. augusztus 14. írta: Kultúrjunkie

Gumikacsát vagy legyezőt érdemes vinni a Színházak Éjszakájára?

A Színház -és Filmművészeti Egyetem hallgatói segítenek a döntésben

fb_eventcover_1920x1080.jpg

A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész és színművész hallgatói helyzetgyakorlatokon keresztül mutatják be a Színházak Éjszakája videósorozatában, nekik mi jutott eszükbe az évadnyitó fesztivál idei szlogenjéről. A forgatás közben előkerült egy gumikacsa és életre kelt egy hátizsák is…

“Te mit viszel magaddal?” - ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának. A szlogenben egyszerre két jelentés is jól megfér egymással: a szervezők kíváncsiak, ki mivel készül erre a kalandos éjszakára, és arra is, hogy a nézők milyen felejthetetlen élményekkel távoznak a színházból.

Az idei plakáton megjelennek játékos, vicces szimbólumok: fényképezőgép, notesz, gumikacsa, tornacipő, Az ember tragédiája kötet, legyező, karszalag, színházi látcső. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész és színművész hallgatói is elgondolkodtak a fenti kérdésen, velük készített kampányvideókat a fesztivál stábja. A bábosok - Csarkó Bettina, Bartos Ági és Bánki Sára - kedves kreativitással használták fel a tárgyakat, hol szökni próbáló állatokat imitálva, hol embert faragva a Színházak Éjszakája hátizsák segítségével. A színművész osztály két tagja, Staub Viktória és Veszelovszki Janka helyzetkomikumra építették saját videóikat, melybe belefért az is, hogy fára másszanak a Margitszigeten. 

A 4 videót a Színházak Éjszakája Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

Idén 34 színház csatlakozott a nyolcadik alkalommal jelentkező színházi évadnyitó fesztiválhoz, melyre ebben az évben a magyar dráma napján, vagyis szeptember 21-én kerül sor. 2019. június 3. (hétfő) déltől egészen szeptember 1. (vasárnap) éjfélig 20% kedvezménnyel válthatják meg karszalagjaikat az érdeklődők, kizárólag online, a www.szinhazakejszakaja.hu valamint a jegy.hu oldalakon. Szeptember 2-től az intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség, teljes áron.

RÉSZTVEVŐ SZÍNHÁZAK:

ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház - Erkel Színház, Momentán Társulat, MU Színház, Nemzeti Színház, Nemzeti Táncszínház, Örkény István Színház, Magyar Színház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK, Ódry Színpad - Színház- és Filmművészeti Egyetem, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, TRIP, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

A Színházak Éjszakája Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Honlap

Facebook

Instagram

 

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8615009238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása