Egy jegy is életeket menthet!
2019. június 15. írta: Kultúrjunkie

Egy jegy is életeket menthet!

Jön a Unicef x Budapest Park Segélykoncert

62381244_2141680732624267_5271444766628773888_o.jpg

Már csak két nap és kezdetét veszi a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert. Június 16-án 8 élvonalbeli magyar együttes és előadó lép színpadra egyetlen estén. Felméri Péter humorista egy stand-up előadással, Kemény Zsófi és Nyáry Luca pedig egy-egy slam produkcióval csatlakozik a jótékonysági fesztiválhoz. Az Apák napi négyórás koncertfolyam további meglepetéseket is tartogat még a nézők számára. A jegybevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország legnehezebb sorsú gyermekeket segítő munkáját támogatja.

„Az a helyzet, hogy öregszünk, családapák lettünk és egyre inkább tudatosul bennünk, mennyire fontos a gyerekek ügye” – mondta Papp Szabi, a Supernem frontembere, aki nemcsak Apák napján véli úgy, hogy az apukáknak fontos szerepük van a gyermekük életében. Szakértők szerint különösen a baba első 1000 napján fontos, hogy az apukák minél többet játsszanak a gyermekükkel, foglalkozzanak vele és beszéljenek hozzá, ezzel is segítve a fejlődését. „Nemrégiben voltunk rockkoncerten a gyerekekkel, a kislányomat én viszem művészi tornára, a fiamat pedig focira. Amikor van egy szusszanásnyi időm, a család az első, fontos számomra, hogy lássam a gyerekeket felnőni” – magyarázta Papp Szabi.

Caramel nagyon várja már a koncertet. „Örülök, hogy ilyen remek társaság jött össze, és sok kiváló zenész áll ki egy jó célért. Édesapaként is átérzem, hogy milyen fontos a gyerekek ügye és saját személyes múltam is arra sarkall, hogy részt vállaljak az olyan kezdeményezésekben, amelyek a nehéz sorsú fiatalokat támogatják” – mondta Caramel, aki a legnagyobb slágereivel készül a koncertre.

Az UNICEF egyetlen jegy árából képes biztosítani egy rászoruló gyermek egyhavi ellátását élelmiszerrel, tiszta ivóvízzel és gyógyszerrel. A Segélykoncert látogatói egyben hozzájárulnak a szervezet gyermekkereskedelem ellen folytatott erőfeszítéseihez. Emberkereskedelem szempontjából Magyarország az öt legveszélyeztetettebb ország között szerepel, évente több ezer magyar nő és gyermek válik áldozattá, ők elsősorban a munkaerőpiaci és szexuális kizsákmányolás szenvednek el. Az UNICEF Magyarország különböző programjai a gyerekkereskedelem megelőzését, a potenciális gyermekáldozatok felismerését célozzák, valamint egyetemi tananyag formájában képeznek szakértőket a témában.  

Jegyek

Facebook-esemény

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8314895304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása