Gifek uralta élet a képernyő előtt – itt az új Carnival Youth-klip
2019. június 08. írta: Kultúrjunkie

Gifek uralta élet a képernyő előtt – itt az új Carnival Youth-klip

carnivalyouth_filipssmits_2019_1.jpg

’90-es évek stílusát hozza vissza, de nagyon is mai jelenségről szól vicces formában a Carnival Youth új klipje, a Desktop. A lett trió pár nappal Good Luck c. harmadik nagylemeze megjelenése előtt, augusztus 12-én játszik a Szigeten.

A nálunk is többször koncertező Carnival Youth év elején kezdte el csepegtetni nyáron érkező új lemeze dalait, a Phantom Planet Twin Peaks hangulatú elmebaja és a Birthday után pedig itt a legújabb klip, mely a Desktop című számukhoz forgott.

 “A dal sok minden keveredése és kísérletezés eredménye. Egy kis brazilos ízt is szerettünk volna belecsempészni – kifejezővé és színessé tenni -, hiszen ott voltunk a felvételek ideje alatt. A dalszöveg viccként indult és egyértelműen megmaradt benne a humor, de tudjuk, hogy minden vicc mögött van valami igazság. A korunk előnyeiről és a kihívásairól szól, aminek nagy részét képernyők előtt töltjük” – mesélte az indie-rock csapat énekese, Emils Kaupers.

Az augusztus 16-án érkező Good Luck-ot egyébként a zenekar Sao Paolóban, a Red Bull Studiosban vette fel, producerük Gatis Zakis volt, a keverést a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte.  Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában például az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt. 

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1214885004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása