Hamarosan a mozikba kerül a digitálisan felújított Vízipók-csodapók
2019. április 14. írta: Kultúrjunkie

Hamarosan a mozikba kerül a digitálisan felújított Vízipók-csodapók

A legendás rajzfilm szebb, mint eredeti formájában volt

v_4.jpg

 Április 18-ától a Mozinet forgalmazásában látható a mozikban a digitálisan felújított Vízipók-csodapók. A legendás rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott, amely során kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat és a színeket is felfrissítették.  Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm immár szebb, mint eredeti formájában volt. Az élővizek kedves és mókás kis lakói alig várják, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg velük a filmvásznon, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon!

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).

Az egészestés Vízipók-csodapók a Kertész György és Szabó Szabolcs forgatókönyve alapján született, 46 ország által megvásárolt, legendás rajzfilmsorozat első két szériájának 14 epizódjából formálódott, melyekhez a film egyik rendezője, Haui József készített összekötő jeleneteket. A mozifilm a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének gyártásában készült. A sorozat dramaturgja Bálint Ágnes volt.

„Nagyon kevés magyar gyerekfilm, főleg nagyon kevés magyar rajzfilm kerül manapság a magyar mozikba.” – indokolta a felújítás ötletét Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm igazgatója, a film producere, aki a sorozat és a film sikerét abban látja, hogy „megálltunk félúton az antropomorfizálással. Tehát nem azt csináltuk, mint a Disney, hogy az állatok teljesen emberszerűvé válnak a filmekben. A Vízipók figurái felismerhetők a valóságban is. A siker másik kulcsa pedig talán az, hogy a Vízipók egyszerre ismeretterjesztő, szórakoztató, kedves, nevelő szándékú és sok pozitív értéket hordoz. Vallom, ha gyerekek így megismernek valamit, akkor az fontossá is válhat a számukra és akár a védelmükbe is vehetik.”

Az 1983-ban debütált egészestés rajzfilm 2019. április 18-án, a Mozinet forgalmazásában digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3614763622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása