Színes cetliktől a fenntarthatósági tervig
2019. február 16. írta: Kultúrjunkie

Színes cetliktől a fenntarthatósági tervig

A Post-it gyártója közzétette hosszú távú fenntarthatósági tervét

unnamed_2_23.jpg

A világszerte ismert globális innovációs vállalat, a 3M az ENSZ tavaly decemberi klímaváltozási konferenciáján (COP24) közzétette fenntarthatósági célkitűzéseinek első hivatalos követelményét, mely szerint a cég 2019-től gyártott valamennyi új terméke megfelel majd a vállalat úgynevezett “Sustainability Value Commitment” elveinek. Ez a bejelentés számos Magyarországon ismert terméket is érint, többek között a Post-it jegyzettömböket, a Scotch ragasztószalagokat, valamint különböző szakmai felhasználásra szánt termékeket.

A 3M évtizedek óta a fenntarthatóság úttörője: a Post-it jegyzettömböket is gyártó kentuckyi üzemük 2016 utolsó negyedéve óta nem szállít hulladékot hulladéklerakókba, Minnesotában található gyáruk pedig – ahol többek között a Scotch Magic Tape-et állítják elő – 2000 és 2017 között 27 százalékkal csökkentette az energia-, 49 százalékkal pedig a vízfogyasztását. 2017-ben emellett az üzem által termelt hulladék 76 százalékát újrafelhasználták, újrahasznosították vagy energiává alakították. Az ENSZ 2018-as klímaváltozási konferenciáján, a COP24-en a vállalat bejelentette, hogy mostantól új termékei fejlesztésének egy úgynevezett “fenntarthatósági érték” is része lesz. A vállalat évente körülbelül ezer új terméket dob piacra, így a döntésnek, mely szerint 2019-től valamennyi termékbe beleépítik a fenntarthatóságot, globális hatása is lesz. A 3M éves eladásainak egyharmada az utóbbi öt évben piacra dobott termékekből származik, így ez a hatás az elkövetkező években jelentősen nő majd.

unnamed_22.png

A 3M termékekbe ágyazott “Sustainability Value Commitment” magába foglalja többek között az újrahasznosítást, az energia- és vízmegtakarítást, a felelősségteljes beszerzést, a megújuló anyagok használatát, és/vagy az adott terméknek megfelelő újrafelhasználást. A 3M fogyasztói üzletágának csapata dolgozik továbbá a csomagolások fenntarthatóbbá tételén, amely a csomagolóanyagok mennyiségétől kezdve a könnyedén újrahasznosítható anyagok előnyben részesítéséig és az újrahasznosított eredetű csomagolóanyagok használatáig is kiterjed.

A nemrég bejelentett elköteleződés részei azok a termékek is, melyeket a vállalat az olyan környezeti és szociális kihívásokra reagálva fejlesztett ki, mint a levegőminőség javítása, az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése, valamint a munkavállalók és páciensek biztonságának javítása az egészségügyben és az ipari munkakörnyezetben. A vállalat már most is számos olyan terméket kínál, amely az újrafelhasználásra, az újrahasznosításra és a csökkentett erőforrás-felhasználásra helyezi a hangsúlyt – ilyenek például azok a tetőfedéshez használt anyagok, amelyek képesek javítani a levegő minőségét a szmog megkötésével; a kizárólag újrahasznosított alapanyagból készült súrolóanyagok; a világ első környezettudatos tűzvédelmi folyadéka, valamint a villamosenergia-ipar számára kifejlesztett szigetelőgázok, melyek nem járulnak hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásához. A 3M folyamatosan méri a célkitűzés fejlődését, az eredményeket pedig évente közli majd.

unnamed_3_20.jpg

 

Sajtóinformáció: person.hu

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9014630148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása