Már 218 üzletnél jár a német Penny
2019. január 24. írta: Kultúrjunkie

Már 218 üzletnél jár a német Penny

penny-market-obuda.jpg

A Penny Market életében évek óta tartó fejlődés 2018-ban sem állt meg: a vállalat 2018. december 13-án adta át  218. üzletét Tatabányán. Az új üzletnyitásokkal a munkahelyek, és egyúttal a munkatársak száma is nő: a Penny Market számára kiemelten fontos, hogy elismerje a munkatársaik teljesítményét, így a gyarapodás az alkalmazottak számára nyújtott juttatásokban is megmutatkozik.

A Penny Market a kezdetek óta törekszik arra, hogy minden dolgozója számára megfelelő munkakörülményeket biztosítson, ezzel is növelve elkötelezettségüket. Ezzel összhangban versenyképes fizetéssel ismeri el munkavállalóit – melyet minden esetben az ígért határidőig kifizetnek kollégáik számára – valamint széles körű béren kívüli juttatási rendszert is fenntart.
 
A Penny Market 2016 és 2018 között jelentős bérfejlesztéseket hajtott végre. A béremelések mértéke 2016-ról 2017-re akár a 25 százalékot is elérhette az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál. A vállalat 2018-ban is folytatta a bérek fejlesztéseit: valamennyi területen átlagosan közel 10 százalékos emelést hajtott végre. A cég 2019-ben is hasonló jellegű fejlesztéseket tervez. A növekedésnek köszönhetően lehetőség nyílik a béren kívüli juttatások fejlesztésére is, így 2019. január 1-től a SZÉP kártya juttatás összege a teljes munkaidős munkatársak részére 14.000 Ft.
 
A diszkontlánc ezen kívül támogatja alkalmazottai gyermekeinek iskolakezdését, emellett szükség esetén munkabérelőleget vagy munkáltatói kölcsönt is biztosítanak. A szülési szabadságuk után újra munkába álló kollégáik visszatérését többek között részmunkaidős foglalkoztatással, míg a központban dolgozó alkalmazottak munka-magánélet egyensúlyát további intézkedésekkel segítik elő, amennyire csak lehetséges.
 
Tovább erősítve a munkatársakkal való együttműködést, a Penny Market Kft. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával az ún. túlóratörvény kapcsán, melynek értelmében a Penny Market Kft. a Kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli. Azok számára, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, a cég lehetővé teszi a fentieknél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát – a Penny Market Kft.-nél erre kizárólag valódi önkéntesség alapján van lehetőség, valamint egy külön megállapodás megkötése is szükséges a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével.
 
A Penny Market eddigi törekvéseit májusban a “Megbízható Munkaadó” címmel díjazták, amely az egyik legfontosabb elismerés volt a cég számára. A díjat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara évente osztja ki azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi feltételek jelentőségére. A díjat azok a vállalatok érdemelhetik ki, akik bizonyítottan példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről.
A fejlesztések nem állnak meg a 2019-es évben sem: további növekedések várhatók a bérekben és a társaság teljesítményében is.

 

Fotó: Trade magazin 

Sajtóinformáció: Sulyok Krisztina - person.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2414585514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása