Művészeti alapítványnak adakozik a Sziget
2018. december 21. írta: Kultúrjunkie

Művészeti alapítványnak adakozik a Sziget

Sziget jótékonyság karácsonyra

49900239_10158247066773975_8583012513468121088_o.jpg

Hat darab, a fesztivál idei fellépői által dedikált gitárt adományozott a Sziget a Superar Zeneművészeti Alapítványnak, amely a közös zenélés erején keresztül teremt inspiráló, az egyén megerősítésére és kibontakoztatására épülő közeget olyan gyermekek számára, akik környezetükből adódóan nem jutnak hasonló lehetőségekhez. A gitárokra - a Mumford & Sons, Damon Albarn (Gorillaz), az Arctic Monkeys, Lana Del Rey, Shawn Mendes és Liam Gallagher aláírásával - a Chartiybuzz.com oldalon lehet licitálni, a bevétel pedig az alapítvány munkáját segíti majd.

A nemzetközi szinten működő Superar program a magas művészi színvonalú, közös zenélés eszközein keresztül inspirálja a programban résztvevő gyermekeket, különös tekintettel azokra, akik környezetükből adódóan nem jutnak hasonló lehetőségekhez. A mindennapos alkotás öröme, a közös munka és a közös siker megerősítő élménye pótolhatatlan, mely a programban résztvevő gyermekeket és fiatalokat hozzásegíti személyes és társadalmi korlátaik legyőzéséhez, egyéniségük kibontakoztatásához, az élet egyéb területein való sikerességükhöz. A Superar a résztvevők számára ingyenes közösségi zeneoktatás keretén belül arra törekszik, hogy párbeszédet alakítson ki különböző társadalmi csoportok között, hozzájárulva egy egyenlőbb esélyeket biztosító társadalom létrejöttéhez.

“A Superar program üzenete egybecseng a Sziget alapértékeit összefoglaló Love Revolution kiáltvánnyal. Számunkra nagy lehetőség és nagy öröm, hogy Európa többszörösen legjobb fesztiváljának választott Sziget a Superar mellé állt” - mondta Morvay Judit, a Superar magyarországi programkoordinátora. „Hiszünk benne, hogy a mindennapos, közösen megélt zenei élmények rengeteg pozitív hatással bírnak, beleértve a kreativitás fejlesztését, a kommunikációs és kritikai készség gyakorlását, az egyén önbizalmának megerősítését és az elfogadó, sokszínű közösségbe való tartozás élményét.” A szervezők tehát a Chartiybuzz.com oldalon várják a licitálókat, hogy a közös alkotás élményét minél több fiatal átélhesse.

 

Sajtóinformáció: Sziget Sajtóiroda

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8714560876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása