November 11-én, vasárnap egy csepp világnap diabétesz séta
2018. október 30. írta: Kultúrjunkie

November 11-én, vasárnap egy csepp világnap diabétesz séta

antonia_istvan_egycseppvn.jpg

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 11-én, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a Millenáris B épületében tartja ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot. Fellép többek között a Kolompos Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, Kocsis Tibor, és előadást tart Szabó György, a büki füvesember is. Barabás Éva, Szellő István, Véber István, a Konyhafőnök VIP és a Barátok közt szereplői - Erős Antónia vezetésével - interaktív Egészség-Talkshowk-ban működnek közre. Lesz Egy Csepp Konyha, és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Három kívánság tortát is megkóstolhatják az érdeklődők. Erős Antónia vezeti idén is a hagyományos Diabétesz Sétát, mellyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért.talamba_egycseppvn.jpgSzínészek, énekesek és műsorvezetők is részt vesznek az Egy Csepp Szúrópróbán, ahol nem csak vércukorszintjüket mérethetik meg, de további ingyenes szűrésre is vállalkozhatnak. Az Egy Csepp Világnapon vidám programokról is gondoskodnak a szervezők, többek között fellép Kocsis Tibor, a Kolompos Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, Kovácsovics Fruzsina és előadást tart Szabó György, a büki füvesember is. Idén számos híresség – köztük Barabás Éva, Véber István, a Konyhafőnök VIP és a Barátok közt szereplői - Erős Antónia vezetésével a programismertetésen és az értékes nyeremények kisorsolásán kívül interaktív Egészség-Talkshowk-ban is közreműködnek.

Izgalmas lesz az Egy Csepp Konyha programja is, ahol Bechmann György cukrászmester, Bernáth József séf, Marton Adrienn, műsorvezető-gasztroblogger és meglepetés vendégek készítenek egészséges finomságokat a közönség bevonásával. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Három kívánság tortát is megkóstolhatják az érdeklődők a rendezvény főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. jóvoltából. A családok számára az ugrálóvár, a KiDS Birodalom és a KölyökPark játszóház izgalmas gyermekfoglalkozásai garantálják a kikapcsolódást.

15 órakor Erős Antónia vezeti idén is a hagyományos Diabétesz Sétát, mellyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A sétához a ritmust a Talamba Ütőegyüttes biztosítja, melynek egyik tagja maga is cukorbeteg.

Fontos eseménynek számít évről évre az alapítvány patikai programja, a Cseppont Patikahetek is. November 12-25. között jelentős kedvezménnyel vásárolhat bárki bizonyos egészségügyi mérőeszközöket és tesztcsíkokat több száz patikában. 

Az Egy Csepp Világnap főtámogatója a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékcsaládot gyártó 77 Elektronika Kft. A rendezvény támogatói a Sanofi, Richter Gedeon Nyrt., a magyarországi Bosch csoport, a Novo Nordisk, a Profimed, a Diabess-Györgytea, a Magyar Diabetes Társaság, a Zsolnay Kávéház és az AG Strong. Az Egy Csepp Világnapon a tombola fődíját - egyhetes, 2 főre szóló korfui utazást – az IBUSZ ajánlotta fel.

További információk: www.egycseppvilagnap.hu

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4914333839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása