Dalról dalra az AWS legújabb albuma
2018. október 30. írta: Kultúrjunkie

Dalról dalra az AWS legújabb albuma

aws_feketereszem_1.jpg

Íme a Fekete részem Siklósi Örs kommentárjával!

A címadó dal keretbe foglalja a lemez összes többi szerzeményét. Egy önkritikus hangnemű, az egyén hibáit feltáró darab, amiben felismeri az ember, hogy mennyire értéktelen az eddigi élete.” - árulta el az AWS énekese.002_aws_1.jpg

X/0:

A benned lapuló depresszióról szól. Arról, hogy milyen az, amikor napokon keresztül nem mozdulsz ki a lakásból, és nem tudsz mit kezdeni a benned rejlő démonokkal.”

Lakatlan Ember:

A tehetetlen, üres átlagemberről született a szöveg, aki gyűlöli az életét, de érdemi változást nem képes tenni, hogy javítson a helyzetén.”

Hol Voltál?:

A dalt a nagyszüleim málenkij roboton való raboskodása ihlette. Mindig azt tanították, hogy nem egy népcsoportra kell haragudni a politikai vagy háborús bűnökért, hanem az ország vezetőire, akik cserben hagyták a rájuk bízott embereket. A dal összességben szülői szerepbe helyezi a honatyákat, és kérdőre vonja őket.”

 Éjjeli Tánc:

Ez egy igazi Éjjel Érkezem 2. Az Edda már mindent elmondott erről a témáról! Sosem énekeltem még nyíltan a szexualitásról, így nekem ez is egy kőkemény tabu téma volt! 

Fuss!:

Az élet mókuskerekéről született ez a szám. Arról, hogy sosincs megnyugvás, mindig dolgozni kell a gépezetben, és ennek sosem lesz vége.”

Vigyázz rám:

Az anyai szeretet az egyik legtisztább, legszebb kapcsolatot eredményezi a világon. Nem beszélünk róla sokat, elsiklunk felette, pedig fontos lenne kimondani az érzelmeinket. Ezért került fel a lemezre ez a dal is.”

Menedék:

A dalt Gorkij Éjjeli Menedékhelye ihlette. Egy olyan helyről szól, ahol a hozzánk hasonló suttyók, társadalom perifériáján élők is otthonra lelhetnek.”

Egyedül maradtál:

A köpönyegforgató emberek a címzettek.”

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5614334215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása