Dallamos csend
2018. október 25. írta: Kultúrjunkie

Dallamos csend

cover.jpg

Október 28-án kerül megrendezésre a The Sound of Silence koncert, aminek különlegessége, hogy hat magyar zenekar frontemberét hallgathatjuk meg akusztikus hangszerelésben. 

405111_304028309675119_2120179064_n.jpgA rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson az autizmussal élő személyek világába, emellett a jegyek árából befolyt összeggel az Autizmus Alapítvány munkáját támogassa. A jótékonysági eseményhez csatlakozó zenészek pedig nem mások, mint Csordás Zita (Anne Shirley Supersad), Balla Gergely és Czakó Kuraly Sebestyén (Platon Karataev)Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs), Makumi Kamau (Mary PopKids), Nóvé Soma (Middlemist Red), illetve Sallai Laci és Szabó Benedek (Szabó Benedek és a Galaxisok).

Az együttesek menedzsere, Stalmayer Róbert (Randy Hardcore Event Management) elmesélte, hogy az együttműködés ötlete koncertek utáni beszélgetések során született meg, ugyanis az egyik zenekar gitárosának nővére az Autizmus Alapítványnál dolgozik gyógypedagógusként és sokat mesélt a munkája során kialakuló nehézségekről. „Szerettünk volna támogatást nyújtani az alapítványnak, és ennek egyik kézenfekvő formája, hogy saját tudásunkkal, erőforrásainkkal tegyük ezt meg, egy olyan esemény keretében, melynek egyben társadalmi hasznossága is van. Így született meg a The Sound of Silence koncert ötlete.” A meghívott művészek mindegyike azonnal rábólintot a megkeresésre, volt, aki a fellépéseit is átrendezte, hogy jelen lehessen az eseményen. „A szervezés során mindenki támogatásként nyújtja munkáját, valamint a helyszínt adó A38 Hajó is azonnal igent mondott.”

Az akusztikus esten azonban nem csak a zenéé lesz a szerep. „A felnőtt csoportba járó fiatalunk és egyik volt tanítványunk képei is ki lesznek állítva. Ezek mellett terveink szerint a koncertteremmel szemben található Orrbárban kollégáinkkal lehet majd beszélgetni az autizmusról-alapítványunkról, ki lehet próbálni néhány szemléletformáló játékot, meg lehet tekinteni felnőtt csoportunk kézműves termékeit, valamint fényképalbumot iskolánk és intézményünk életéről, egy kisfilmet szakmai munkánkról.” – árulta el Janoch Mónika az Autizmus Alapítvány egyik munkatársa.

A mostani koncert mellett, a következő év is meghatározó lesz az alapítvány számára, hiszen a 30. születésnapjukat ünneplik, amin egy hasonló esemény megrendezése a cél. „Azt reméljük, hogy rendelkezésre áll majd megfelelő anyagi és emberi-erőforrás ennek a kerek évszámnak a méltó megünneplésére.” – meséli a jövőbeli tervekről Janoch Mónika.  A Randy Hardcore Managment a továbbiakban is szeretne hasonló programok szervezésében részt venni. „Most nagyon rövid idő, - négy hónap - alatt hoztuk össze a koncertet, de ötleteink már most vannak a következőhöz.” – teszi hozzá Stalmayer Róbert.

Mindenkinek jószívvel ajánljuk a „The Sound of Silence” koncertet, aki szeretne egy fergetegeset bulizni és ezzel még egy jó ügyet is támogatna.

Jegyvásárlás

Facebook esemény

Szerző: Bonta Alexandra

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9614322593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása