Reisz Gábor budapesti videót forgatott Rossz versek című filmjéhez
2018. szeptember 27. írta: Kultúrjunkie

Reisz Gábor budapesti videót forgatott Rossz versek című filmjéhez

nevtelen_1.jpg

Decemberben kerül a mozikba Reisz Gábor által rendezett Rossz versek című film. A rendező és stábja a film címét vetítette fel a számukra legfontosabb budapesti helyszínekre.

A videó nem a filmből tartalmaz jeleneteket, hanem a film helyszíneit járja be. Művészi koncepció volt, hogy a film címét olyan helyekre vetítsék, ahol forgattak vagy ahonnan az inspiráció jött.

A Rossz versek egy budapesti film. A videóban a film szelleme, inspirációs energiája  végigoson a városon, majd megérkezik a moziba. – vallja Reisz Gábor rendező, aki egy rövid videóval idézte meg a film hangulatát. A kedvcsináló előzetest nagyon szórakoztató volt elkészíteni, igazi „barkács-film” lett: kölcsönautóval, kölcsönkért mozgó aggregátorral és a Cirkó-Gejzír mozi használaton kívüli vetítőjével készült. És ahogy a falakon futó felirat mögött, úgy a város a filmben sem csupán díszlet, hanem a történet szemtanúja. A Wesselényi utca, a Margit-híd, a Parlament lépcsője, az iskolai folyósok, a panelrengeteg, reklámügynökségi iroda, a belvárosi utcák, a rakpart és az uszoda: az élet terei, amelyek nem csak a szereplőknek, de a közönségnek is otthont adnak. A Rossz versek mindannyiunk története, végigfut a városon, és hamarosan megérkezik a mozikba.

Reisz Gábor a négy éve bemutatott nagy sikerű első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét mélyen személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játsza, mégis fiktív történetet mesél el. A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Cirko Film forgalmazásában. 

https://www.facebook.com/rosszversek/

https://www.instagram.com/rosszversek_badpoems/

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1014267585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása