Komolyabb vizekre evez a HeArt Társulat
2018. szeptember 26. írta: Kultúrjunkie

Komolyabb vizekre evez a HeArt Társulat

gellerthegyiplakat1.jpg

A HeArt Társulat független, fiatal művészekből álló alkotócsoport, amelynek elsődleges célja szórakoztató illetve elgondolkodtató színművek színpadra állítása. A tagok olyan színészek, akiknek aktív színházi munkáik mellett komoly igénye van az önálló alkotásra és a választott színdarabok bemutatására minél szélesebb közönség körében.

Az idei évadot a társulat a tavalyi közönség kedvenc Ray Cooney - Páratlan Páros előadás után a Gellérthegyi Álmokkal folytatja, ezzel komolyabb vizekre evezve. A darab azonban a HeArt Társulat feldolgozásában így is tartogat meglepetéseket. Felemelő, de mégis elgondolkodtató pillanatokra számíthatunk az eredetitől eltérő és újszerű feldolgozásban.

Két idegen, egy kényszerhelyzet és mérhetetlen egymásra utaltság. A Gellérthegyi Álmok egy történet szerelemről, kiszolgáltatottságról, kegyetlen és mégis csodálatos pillanatokat megélt sorsokról.

Két fiatal bujkál egy gellérthegyi villában. A fiú katonaszökevény, aki a háború miatt saját emberségében csalódott, a lány családját zsidó származása miatt megölték, csak neki sikerült megmenekülnie.

Egy menedékük marad. A játék. Játszanak, hogy legyőzzék félelmeiket, hogy eltöltsék az időt, hogy túléljék a borzalmat. Eljátsszák a múltjukat, hogy képesek legyenek feldolgozni. Egymásba szeretnek.

De vajon van-e értelme álmodozni közös, boldog jövőről, mely talán soha nem válik valóra? 

„Játék. Mert nincs más dolgunk, csak élni. Túlélni. “

szereplők:

Kálmán Henrietta 

Károlyi Krisztián 

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2414265079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása