„Kihívások és új utak elé akartuk állítani magunkat”
2018. szeptember 16. írta: Barna Borbála

„Kihívások és új utak elé akartuk állítani magunkat”

Megjelent a Margaret Island harmadik nagylemeze

margaret3.jpg

Füstös Bálint, Lábas Viki és Törőcsik Kristóf nagy fába vágta a fejszéjét harmadik albumuk megalkotásakor, hiszen letértek a már megszokott és kitaposott ösvényükről, s ezúttal teljesen új irányokba indultak a dalaikkal. A lemezt több exkluzív eseményen hallgatták végig rajongóikkal bakelitről, a mini turné egyik állomásaként Budapesten a B32 Galéria és Kultúrtérben is jártak, ahol sok kulisszatitkot elárultak a dalok megszületéséről és történetéről. margaret2.jpg

„Kihívások és új utak elé akartuk állítani magunkat. Úgy gondolom, hogy ez meg is valósult valamennyire. Szétszedtük magunkat és újra összeraktuk, abból lett egészen hasonló a korábbi dolgokhoz és lett néhány teljesen új irány is.” – mesélte Füstös Bálint. A szeptember 10-én megjelent harmadik lemez változatosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az albumon közreműködő producerek és zenészek névsora. A Margaret Island ezúttal olyan alkotótársakkal dolgozott, mint a metált játszó Apey & the Pea frontemberével, Áron Andris ’Apey’-val, de felbukkan a listán JumoDaddy, vagy Monkeyneck neve is.

„Kerestük az irányokat, hogyan léphetnénk ki kicsit úgy a komfortzónánkból, hogy a törzse és a gerince megmaradjon a zenekarnak, de mégis megmutassuk, hogy mennyire színes társaság a mienk, és milyen sokszínű emberek vesznek minket körül.” – tette hozzá Lábas Viki. A zenekar énekesnője elárulta, egy dalra mindig úgy tekintenek, mint egy hagymára, amelynek rengeteg rétege van, és mindig változik, hogy éppen melyiket fejtjük le. „Minden mondandó mögött nagyon sok megfejtés van.” Az együttes azonban azt szeretné, ha hallgatóik maguk találnák meg a megoldást és szűrnék le a mondanivalót. „Szeretjük, ha egy dalt többféleképpen lehet értelmezni, hogy mindenki azt gondol bele, ami az ő életében éppen aktuális.” – mondta Bálint.margaret4_1.jpgA harmadik album utolsó felvétele Gerendás Péter - Bródy János egy közös szerzeménye új köntösbe bújtatva, mely csodaszép végszót kölcsönöz a lemeznek. „Nagyon érdekes, hogy ’A csend’ utolsó szava az a remény. Így zárul a lemez. Ebben a helyzetben, amiben most élünk itthon (ez a szomorúság, apátia) mégis mint egy mantraszerűen benne lenne ez a reménykedés a szövegben. Végső soron mégis ide köt minket a szívünk, ide tartozunk, ez az ország a hazánk. A menni, vagy maradni kérdés abszolút benne van, Bródynak ezúttal egy pozitív válasza volt erre.” – foglalta össze a záróakkordot Törőcsik Kristóf.

A Margaret Island az új lemezt szeptember 21-én a Budapest Parkban mutatja be, ahol a vendégük Antonia Vai és zenekara lesz. A koncert után az együttes harmadik albuma a MOL kutakon lesz elérhető.

Az lemezt itt tudjátok meghallgatni: Spotify; iTunes; Deezer

Online jegyvásárlás

Facebook esemény

Fotók: Bonta Alexandra

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2714244113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása