11 album, amit ne hagyj ki szeptemberben
2018. augusztus 23. írta: Kultúrjunkie

11 album, amit ne hagyj ki szeptemberben

headphone-1868612_960_720.jpg

Íme milyen újdonságok várnak rátok az ősz beköszöntével: 

koda.jpg

KODALINE - POLITICS OF LIVING

A szívmelengető slágereiről ismeretes ír banda szeptember 28-án megjelenteti várva várt harmadik albumát, a Politics Of Living-et, melyen olyan producer és dalszerző zsenikkel dolgoztak együtt, mint Steve Mac (Ed Sheeran), Johnny McDaid (P!nk) vagy Johnny Coffer (Rag’N’Bone Man, Beyonce). A 12 tracket számláló, impresszív dalcsokorba a rajongók máris betekintést nyerhettek, hála többek között az eddig megjelent Follow Your Fire, Shed A Tear, I Wouldn’t Be és Brother című szerzeményeknek.

sigala.jpg

SIGALA - BRIGHTER DAYS

Szeptember 21-én napvilágot lát a slágerekben gazdag brit DJ-producer és dalszerző Bruce Fielder aka Sigala debütáló stúdióalbuma, melyen olyan világslágerekké vált szerzemények kapnak majd helyet, mint az Easy Love, a Sweet Lovin’, a Give Me Your Love, a Paloma Faith-szel közös Lullaby, vagy az Ella Eyre oldalán megalkotott Came Here for Love. A 16 trackből álló lemez gyöngyszemei minden bizonnyal hazánkban, a Strand Fesztiválon is felcsendülnek majd.

dave.jpg

DAVE GROHL - PLAY

A PLAY egy kétrészes mini dokumentumfilm, melyet a Foo Fighters frontembere, Dave Grohl rendezett annak a Mark Monroe-nak az oldalán, akivel a Sound City és a Sonic Highways c. dokumentumfilmek során is dolgozott. Az alkotás azon jutalmakat és kihívásokat ünnepli, amikkel az az ember találkozik, aki egy hangszer elsajátításának dedikálja életét. A filmhez egy 23 perces hangfelvétel is tartozik, egy egyszemélyes, instrumentális szelet, melyben mind a hét hangszeren Dave Grohl játszik. A különleges hanganyag szeptember 28-án jelenik meg bakeliten. 

jean.jpg

JEAN-MICHEL JARRE - PLANET JARRE (DELUXE-VERSION)

Jean-Michel Jarre kétségkívül a popzene történetének egyik legkreatívabb alkotó zenész-egyénisége. Munkásságának 50. évfordulója alkalmából szeptember 14-én egy 41 újramasterelt szerzeményből álló antológia lát majd napvilágot. A dalok tematikusan, négy csoportba rendezve jelennek meg  - Soundscapes, Themes, Sequences, Explorations & Early Works -,  és az ikonikus trackek mellett két új szerzemény és egy eddig kiadatlan demófelvétel is helyet kap majd a többféle formátumban megjelenő gyűjteményben.

paul.jpg

PAUL SIMON - IN THE BLUE LIGHT

Az In The Blue Light az amerikai folk rock énekes-dalszerző legenda, Paul Simon 14. stúdióalbuma, melyre kevésbé ismertebb, ugyanakkor személyes kedvenc szerzeményeinek újrarögzített verziói kerültek fel - a tehetséges vendégzenészeknek hála, friss perspektívából bemutatva azokat. A lemez produceri munkálatait maga Paul végezte, Roy Halee segítségével. Megjelenés időpontja: szeptember 7.

willie.jpg

WILLIE NELSON - MY WAY

A 85 évesen is megállíthatatlan country ikon, Willie Nelson áprilisban jelentette meg hatvanhetedik stúdióalbumát, de máris egy újabb kiadvánnyal jelentkezik. A szeptember 14-én megjelenő, 11 dalt tartalmazó My Way tribute album Frank Sinatra előtti tisztelgés, aki Willie közeli barátja volt. A lemez beharangozó dala, a Summer Wind júliusban érkezett.

rebek.jpg 

REBEKKA BAKKEN - THINGS YOU LEAVE BEHIND

Rebekka Bakken norvég dzsesszénekesnő, három oktávot átfogó hangterjedelme és változatos kifejezőképessége a népzene, a popzene és a dzsessz világában a 21. század elején a skandináv dzsesszénekesnők új generációjának egyik legsikeresebb képviselőjévé tette. Szeptember 28-án megjelenő új albuma megőrzi a sötét, de meleg és szelíd hangzást, címéhez hűen egyszerre testesíti meg az új kezdetet és a visszatekintést az énekesnő karrierjében.

lore.jpg 

LORETTA LYNN - WOULDN’T IT BE GREAT

A Wouldn’t It Be Great az amerikai country műfajban alkotó énekesnő, Loretta Lynn negyvenegyedik stúdióalbuma. A lemez egyik érdekessége, hogy a produceri munkálatokat Loretta lánya, Patsy Lynn és Johnny Cash fia, John Carter Cash végezték. A kiadvány a Cash Cabin Studio-ban rögzített, öt tagot számláló albumsorozat harmadik része, a 2016-os Full Circle-t és a White Christmas Blue-t követi a sorban.  A szeptember 21-én megjelenő anyagon új dalok és korábban rögzített szerzemények új verziói egyaránt helyet kapnak majd.

jonas.jpg

JONAS KAUFMANN - AN ITALIAN NIGHT – LIVE FROM THE WALDBÜHNE BERLIN

A világhírű német tenor ismét az olasz kultúra előtt tiszteleg, Caruso és Pavarotti nyomdokait követve felelevenítvén a mediterrán ország időtlen dallamait. Az élő felvételeket tartalmazó kiadvány szeptember 14-én jelenik meg CD-n, 28-án pedig DVD és Blu-ray formában is testet ölt. Közreműködik a berlini rádió szimfonikus zenekara és Jochen Rieder karmester.

 juan.jpg

JUAN DIEGO FLÓREZ - BÉSAME MUCHO

“A latin-amerikai dalok egyenesen a szívünkbe találnak, mivel olyan dolgokkal foglalkoznak, amik a legtöbbet jelentik számunkra” – nyilatkozta a perui opera tenor, akinek a latin-amerikai muzsika iránti szenvedélye gyermekkorától fogva töretlenül lángol. Ezt a “szerelmet” öntötte személyes hangvételű lemezbe szeptember 21-án megjelenő albumán, melynek címadó dala, a Bésame Mucho már augusztusban napvilágot látott.

rick.jpg 

RICK WAKEMAN - PIANO ODYSSEY

Rick Wakeman angol billentyűs, a progresszív rockot játszó Yes tagja új albummal jelentkezik, melyen szólókarrierje dalai, Yes-számok és feldolgozások (pl. Beatles, David Bowie, Queen) újra dolgozott kiadásai szerepelnek majd, gondosan zongorára szabva. Valamennyi dalt ő maga választotta, csiszolta, hangszerelte és rendezte. Megjelenés időpontja: szeptember 14.

Forrás: Sony Music Hungary

Lead kép: Pixabay

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5114197421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása