Átlépés a télikonyhából a nyári Konyhába
2018. június 16. írta: Kultúrjunkie

Átlépés a télikonyhából a nyári Konyhába

kep_2.jpg

Új korszak vette kezdetét a Konyha zenekar életében: új dalokkal, új hangulatokkal, boldogabban, optimistábban - ahogy ők fogalmaztak: “...átlépünk a télikonyhából a nyári Konyhába.” Ennek első kézzelfogható jele a Hazaérsz című vadonatúj dalra készült videóklip, amelyet a drónos felvételek legnagyobb hazai szakértője, Kálló Péter rendezett, a klipben fontos szerepet játszó animációt pedig Lossonczy Bazsó, a csapat állandó alkotótársa készítette.

“Nagyon tetszettek Kálló Peti munkái, különösen az álomszerű, lebegős drónos felvételei, amik nagyon illenek a dal hangulatához.” - mesélte Szepesi Mátyás, a csapat frontembere - “Az alapötletem egy szimbolikus kamion love story volt, amiben egy-egy kamionra festett fiú és lány keresik egymást Budapest utcáin, mi pedig a felhők közül követjük őket. Peti szabad kezet kapott és tovább érlelte magában az ötletet, így lett egy párhuzamos élőszereplős és buszos szál, izgalmas ahogy végig játszik az ezekből adódó lehetőségekkel!”

Konyha a stúdióban:  

A dal a készülő negyedik Konyha lemez előfutára és jól kifejezi, milyen változáson ment át a csapat zenéje az utóbbi időkben. „Érdekes módon ez egy reggel született dal: ilyenkor nagyon ritkán szoktam írni, ez mégis kiszakadt. A barátnőmet vártam, hogy hazaérjen munkából - mondjuk azon a héten épp délelőtt dolgozott, annyit változtattam a szövegben a valósághoz képest hogy este történt, az kicsit átélhetőbbé teszi a dalt mások számára is. Szóval a szerelem és a várakozás jól ismert, kellemes borzongása inspirálta, mint amikor a Kisherceg rókája időben elkezdi ünneplőbe öltöztetni a szívét.” - mesélt a dalról a gitáros-énekes. - „Szinte magától állt össze a dal ahogy levittem a próbaterembe: Márk (Badics - dobos) és Dani (Haller - basszusgitáros és a dal producere) azonnal megtalálták magukat a dalban, kábé fél órával kezdés után már fel is vettük az első verziót, ami nem sokat változott a végleges felvételre. Minket is meglepett, hogy egy olyan zenei világba csöppentünk, ahol Konyhaként még nem nagyon jártunk - de nagyon jól érezzük magunkat!

A Hazaérsz című dalt először a MÜPA Fesztiválszínházában adja elő a csapat június 19-én, ahol a csapat kilencfős felállásban lép fel, fúvósokkal, billentyűssel és illusztris zenészbarátokkal kiegészülve (stös Bálint - Margaret Island, gitár, Toldi Miklós - Magashegyi Underground, dob). A MÜPA után pedig a Konyha belevág a fesztiválszezonba, a koncerteken a régi kedvencek mellett már az új dalokból is kapunk ízelítőt.

Facebook esemény

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6114052552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása