Kulisszatitkok A Viszkis kimaradt jeleneteiről
2017. december 06. írta: Barna Borbála

Kulisszatitkok A Viszkis kimaradt jeleneteiről

Exkluzív interjú a film szereplőivel, Gazsó Györggyel és Klem Viktorral

aviszkis_fbcover_maramozikban_16.jpg

Ambrus Attila történetét bizonyára mindenki ismeri, az életét feldolgozó film jóvoltából pedig a gyermekkorába és a Viszkis korszak előtti időkbe is bepillantást nyerhetünk. A múltidézés közben megismerhetünk néhány embert, akinek fontos szerepe volt a hírhedt bankrabló életében: felbukkan Bota, a hokiedző, aki lakást és megélhetést biztosít neki és fia, Géza is, aki az elfogása előtti időszakban tettestársként szegül mellé. Azonban azt csak kevesen tudhatják, hogy a rejtélyes Bota család eredetileg nagyobb szerepet kapott volna a moziban, így a Kultúrjunkie Blog Szerkesztősége kifaggatta erről az apa-fia párost, Gazsó Györgyöt és Klem Viktort – aki  egy időre magára vállalta a riporter szerepét is. 

(Figyelem! Az interjúban elhangzó dolgok csupán a színészek képzeletének szüleményei, bárminemű egyezés valós személyekkel vagy eseményekkel kizárólag a véletlen műve.)

Klem Viktor (riporter szerepében): Gyuri, hogy tetszett a film?

Gazsó György: Szerintem nagyon jó volt! Különösen arra vagyok büszke, hogy együtt játszhattam Klem Viktorral, akit nagyra becsülök és tisztelek - már nagyon régóta ez volt a vágyam. Szerepelt a bakancslistámon, végre ki lett pipálva. Nem csalódtam benne és a nézők sem fognak. Ha látták őt színházban, akkor azt hiszem, nem kell megmagyaráznom, hogy kiről is van szó. Bár tudom, hogy a filmes műfaj egészen más, de bízzanak benne, mert Viktor ebben is nagyon otthonosan mozog.

Klem Viktor (riporter szerepében): Gyuri, érthető a rajongásod. Azt szeretném kérdezni, hogy valós-e az a hír, ami szárnyra kelt, hogy Klem Viktor, visszatérve Hollywoodba, „A Viszkis” bemutatója után közben járt az érdekedben és a közös munkátok után elkezdett téged hollywoodi, amerikai producereknek beajánlani? Meg tudod-e ezt erősíteni? Ti beszéltetek erről?

Gazsó György: Tulajdonképpen engem egyfajta titoktartási nyilatkozat kötelez, tehát diplomatikusan azt kell mondjam, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezt a hírt.23905397_783360221847740_546214207862655906_n.jpgKlem Viktor (riporter szerepében): Tehát elképzelhető, hogy az elkövetkezendő hetekben, hónapokban nyilvánossá válik egy olyan filmes hír vagy pletyka, hogy neked Amerikába kell utaznod és nem csak egy próbafelvétel erejéig?

Gazsó György: Amennyiben lesz ilyen, akkor azt azonnal nyilvánosságra hozzuk, tehát éppúgy lehetséges, hogy Ausztráliában kezdek majd el forgatni, mint hogy Dél-Amerikában.

Klem Viktor (riporter szerepében): Az igaz-e, hogy eredeti forgatókönyvben a Bota családnak lett volna egy szűk, kisvárosi jelenetük, amikor bepillantást nyerhetünk az életükbe?

Gazsó György: Igen, azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy volt egy legendás szalonnasütés a ház kertjében, ahol rengeteg érdekes dolog történt: például a feleségemet, Botánét lecsapom forró szalonnazsírral. Sajnálom, hogy ez kimaradt, mert tényleg egy igen vicces pontja lett volna a filmnek.24740830_10214494421212208_1979595186_n.jpgKultúrjunkie Blog: Viktor, te mire emlékszel vissza legszívesebben a forgatásból?

Klem Viktor: Nekem a kedvencem egy családi, belső poén volt, amit Nimród talált ki: a forgatókönyvben is szerepelt. Bota azt mondogatta mindig a feleségének, hogy „Tartsd szemmel a fiút, mert ha eltűnik, utána Bot(t)al ütheted a nyomát”.

Gazsó György: Igen, ezen sokat nevettünk.

Klem Viktor: Illetve egy palotapincsije is volt a családnak, ami ott szaladgált a tűz körül.

Gazsó György: Volt minden a filmben egyébként: palotapincsi, aztán pilóta-pancsi, de ezeket végül kivágtuk. Illetve lett volna egy repülőgépes jelenet is.

Klem Viktor: Az az igazság, hogy alig pár nappal a forgatás napja előtt, produceri utasításra lefújták ezt. A Bota családból mi ketten Gazsó Gyuri kollégámmal talán annyira nem fájlaltuk, mert volt más jelenetünk is, de Botáné sajnos csak abban a jelenetben mutatkozhatott volna meg és egy igazán nagyszerű színésznőt választottak ki rá, de ilyen az élet.

Kultúrjunkie Blog: Ki alakította volna Botáné karakterét?

Klem Viktor: Ezt sajnos nem mondhatjuk el, de egy amerikai művésznő játszotta volna.

Gazsó György: Biztos fájna neki, ha megemlítenénk. Talán 10-15 év múlva közöljük, de addig azt hiszem, hogy titkosítjuk.

Klem Viktor: Itt volt nemrég Budapesten egy luxusszállodában.

Gazsó György: Nagyon várta, hogy megnézhesse az elkészült filmet.

Kultúrjunkie Blog: Esetleg arról a hölgyről van szó, akit a premieren láthattunk napszemüvegben?

Klem Viktor: Nem, ő Berki Krisztián volt – állítólag nagyon bírta a filmet.

 

Fotók: InterCom

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9913450051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása