Ezeket az ételeket mindenképp készítsd el ebben a hónapban.
#ReggeliGyors
Narancssárga turmix
1 mangó
1 banán
2 narancs
1 pohár joghurt
1 dl víz
Elkészítés: „Vágd kockáckra (nagyjából) a gyümölcsöket és turmixold össze a folyadékkal. Kedved szerint szinezheted, díszitheted.”
Forrás: Blogozine
#PastaLove
Szuper egyszerű spenótos tészta |Glutén és Laktózmentes|
Kevés bacon
2 gerezd fokhagyma
1 doboz friss bébispenót
3 dl tejszín
1 adag gm spagetti
Kevés parmezán
Elkészítés: „Volt egy kis bacon, azt megpirítottam, erre dobtam két gerezd felaprított fokhagymát, meg egy doboz friss bébispenótot, aminek már nagyon jól jött ez a felhasználás, mert árválkodott már jó néhány napja a frigóban.
Gyorsan lepároltam a spenótot, hozzáöntöttem 3 decinyi tejszínt, összeforraltam, majd megkínáltam egy adag maradék főtt gm spagettivel és kész is volt a vacsora… ami nem teljesen igaz, mert egy darabka parmezán sajt még kiabált, hogy Ő is részese szeretne lenni ennek a fantasztikus vacsorának, így a végén még ebből is reszeltem a kitálalt tészta tejere.
Ha valamihez, akkor ehhez tényleg nem kell recept, ez annyira egyszerű, hogy a videó alapján is bárki el tudja készíteni és ha nincs otthon kifőtt tészta, hanem főzni kell, akkor is max. 15 perc alatt már fogyasztható is a vacsora.”
Forrás: Gastrohobbi
#LédúsÖrömök
Édesburgonya-krémleves és sajtchips
4 nagyobb édesburgonya (nagyjából 1 kiló)
2 sárgarépa
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
8 dl zöldség alaplé
3 dl tejszín
sajt, olívaolaj, só
Elkészítés: „A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük. Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot. Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk. Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk.”
Forrás: Dívány
#Újhullám
Paprikáskrumpli színesen
1 evőkanál olaj
200 g hagyma
800 g burgonya
300 g zsenge cukkini
150 g hámozott paradicsom
1 zöldpaprika (kb 100 g)
100 g füstöltkolbász
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, kömény ízlés szerint
Elkészítés: „Az olajon párold a hagymát üvegesre. Húzd félre, add hozzá a paprikát, keverd el, öntsd fel egy kis vízzel, és mehet hozzá a krumpli. Közben vágd fel a paprikát és a paradicsomot, és add hozzá ezeket is. Szeld vékonyra a kolbászt, és add hozzá. Fűszerezd ízlés szerint. Legkevesebb főzési idő a cukkininek kell, ezért ezt add hozzá utoljára, és az apróra vágott fokhagymát. A cukkinivel is főzd még vagy 10 percig. Ha a krumpli puhára főtt, tálalható.”
Forrás: Mérlegelj!
#ÉdesekÉsSzépek
Szívecskés cseresznyés pite vanília ágyon
A tésztához:
40 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
2 db tojás
20 dkg hideg vaj
1 tk sütőpor 1 csipet só
1 (bio) citrom reszelt héja
A krémhez:
1 csomag vanília puding
4 dl tej
Kb 40 dkg cseresznye a tetejére
Elkészítés: „Elsőként állítsuk össze gyors mozdulatokkal a tésztát, hiszen egy órát utána pihentetni kell a hűtőben majd. Akár a hűtés előtt már ketté szedhetjük a tésztát, én egy bucit formáztam, azt csomagoltam folpack-ba és így hagytam hűlni. A várakozó időben mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyéket és főzzük meg a vaníliapudingot.
Az egy óra leteltével osszuk el a tésztát, a teljes mennyiség kétharmada kell az aljára, az egyharmada (és ami felesleg lesz az aljáról) pedig a tetejére.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd emeljük be a piteformába. Én nem sütöttem most elő, de szerintem jobb, ha egy 10 percit vakon elősütjük 180 fokos sütőben, azaz sütőpapírral borítjuk le a tésztát, arra pedig nehezéket helyezünk, például babot. Amíg sül, addig nyújtsuk ki a másik adag tésztát és szaggassuk ki belőle a szív formákat. (Nyilván egyénre szabható, lehet rácsozni, maradhat simán fedetlenül, vagy teljesen be lehet borítani tésztával, ebben az esetben arra ügyeljünk, hogy vágjunk lyukakat a felső tésztalapra, hogy a gőz biztosan tudjon távozni.)
A 10 perc leteltét követően szabadítsuk meg az elősütött tésztát a nehezéktől, halmozzuk rá a vanília pudingot, majd rakjuk ki a tetejét cseresznyével. Utána mormoljunk el egy rövid imát, hogy a meleg konyhában ellágyult, kiszaggatott tésztát sikeresen rá tudjuk tenni a pitére - köszi Apa a segítséget! :)
Ha ráemeltük, a felesleget vágjuk le körben, és mehet vissza a sütőbe, 180 fokon. Nagyjából 30 perc alatt aranyszínűre sül. Tálaláskor meg lehet szórni porcukorral, de én ettől most eltekintettem.”
Forrás: Bake your smile
(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)