Új klippel és Szécsi Böbével hozza el a nyarat Belau
2016. május 19. írta: Kászon Tomi

Új klippel és Szécsi Böbével hozza el a nyarat Belau

belau_youandi_cover.jpg

Ismét a nyugalom földjére kalauzol a feltörekvő zenei formáció.

A Belau Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a hazai zenei életben. Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje különdíjat kapott a Klipszemlén, dalait több rádió játssza és számos külföldi médium is pozitív kritikával illette. Az azóta zenekarrá bővült projekt vadonatúj dala, egyben az első lemez előfutára a fiatal énekesnő, Szécsi Böbe közreműködésével debütál.

A Belau  pár hónappal ezelőtt tűnt fel a hazai zenei életben egy izgalmas és üdítő színfoltként. A projekt által közvetített világban az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A formáció célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót. Az Island of Promise című daluk az Aranyélet című HBO sorozatba, valamint a Deezer Magyarország szerkesztőinek az éves kedvencei közé is bekerült. A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemle különdíját, illetve számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei közé.

A Belau új,  You And I című dalában ezúttal a tehetséges fiatal énekesnő, Szécsi Böbe is közreműködik. Az újdonság a formációra jellemző hangvételben fogalmazza meg egy vágyakozással teli kapcsolat vízióját. A srácok elmondása szerint - Böbe személyiségéből is adódóan - ezúttal az elvágyódás egy személyesebb oldala ihlette őket: egy fiú és egy lány szerelmének beteljesülése az áhított szigeten.

Az élőben négyfős formációvá bővült projekt a nyári fesztiválszezon után, szeptemberben várhatóan európai turnéra indul. A Belau első konceptlemeze, amely a mediterrán érzésvilágot kívánja majd dalokká formálni előreláthatólag idén ősszel lát napvilágot. 

Az együttes alapítóját, Kedves Petit kérdeztük az új videóról, Szécsi Böbéről, és a közelgő fellépésekről.

A Szécsi Böbével való együttműködés miként jött létre? A látottak alapján remekül beleillik a koncepcióba.

A Belau elején is tudtam, hogy több énekessel szeretnék együtt alkotni, illetve az ősszel megjelenő első album kapcsán is hasonló a helyzet. Böbe hangját már régóta szeretem, illetve egy ideje nyomon követtem, hogy miket csinál, és szerencsére igent mondott a felkérésünkre, utána pedig gyorsan megszületett a dal végleges változata (amelynek szövegét Buzás Krisztián a formáció basszusgitárosa írta). Külön öröm, hogy az élő felállásban is Böbe énekel, hiszen a többi dalt remekül énekli. :)

Nemrég jelent meg az új klip, amely nagyon modern ötlet alapján valósult meg. Mit tudsz róla elmondani?

A videó Szabó Péter munkáját dicséri, aki jelenleg Svédországban él. Láttam az előző klipjeit és gondoltam, hogy megkeresem, hiszen tetszettek. Rövid beszélgetés után ezzel az ötlettel rukkolt elő, ami egyből a szívünkhöz nőtt, így szerintem a későbbiekben is lesz közös munka, akárcsak az első klipes Damokos Attila - Nagy Marcell duóval. :)

További dalok várhatóak Böbével?

Hosszú távon szerintem mindenképp. 

13173249_10154154229884715_172354231478791661_o_1.jpg

Örültetek a nem mindennapi Balcony TV-s lehetőségnek? (Amely videósorozat arról ismert, hogy különleges teraszokon/rooftopokon adhatnak elő egy dalt a zenekarok.)

Nagyon örültünk, megtiszteltetés a Balcony TV-ben szerepelni, a Belauhoz különösen illik szerintem a nyárias rooftop hangulat, remélem jól sikerült a zenélés része is. :)

Hamarosan a fiatalos Rakéta Fesztivál keretein belül zenéltek, de a nyár folyamán hol láthatunk még benneteket?

Nagyjából 40 koncertünk lesz a nyár folyamán országszerte, a nagyobb fesztiválok közül a Szigeten, a Balaton Soundon, a Campuson, a családiasabbak közül pedig a Mészistockon vagy az Alkotótáborban is játszunk, valamint Pesten is megtalálhatóak leszünk. :)

13164323_10154167313884715_6703228204078401969_n.jpg

Az utóbbi időszak bővelkedett fellépésekben, hogy érzitek magatokat a színpadon? Összeállt a Belau? :) 

Igen, szerencsére beindult a koncertezés elég rendesen az elmúlt időszakban. Ugyan rendszerint pozitív a fogadtatásunk, késznek még nem érzem magunkat, ezért is remek lehetőség a nyári koncertdömping, így sokat tudunk fejlődni. Igyekszünk koncertről koncertre jobbnak lenni és mindig valami aprósággal fejleszteni a repertoárt, megjelenést, díszletet. 

 

Fotó | Szöveg forrása: Belau

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr78729960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása