A legjobb videóklipek az év első feléből
2016. február 19. írta: Kultúrjunkie

A legjobb videóklipek az év első feléből

elliphant2.jpg

Jöjjön 10 friss zenei videó, amelyeket talán még nem is láttál!

Ahogy az lenni szokott, általában az év első hónapjaiban rengeteg új dal és klip lát napvilágot. A január-februári kínálatból szemezgettünk, és az általunk legjobbnak vélt zenei videókat mutatjuk most meg nektek.

Coldplay - Hymn For The Weekend

A Coldplay egy igazi himnuszt alkotott Beyoncé-val közösen. A csodálatos képi világ mellé a zene sem utolsó. A már 7 albumot jegyző Chris Martin-ék arra is figyeltek, hogy a gyönyörű testi és hangi adottságokkal rendelkező amerikai énekesnő is szerepet kapjon a klipben, nem is akárhogyan! A videó január 29-én került fel a Youtube-ra, de már most túlszárnyalta a 60 milliós nézettséget.  

 

Elliphant - Step Down

A stockholmi születésű énekesnő ismét remek dallal, és klippel érkezett. Csak a szokásos extravagáns hangulatot kapjuk tőle, amit most már el is várnak a rajongók. Elliphant tavaly szeptemberben fellépett volna az Akvárium Klubban, ám a klubon kívüli okok miatt a koncert elmaradt, így a hazai közönségnek még egy kicsit várnia kell Ellinor Miranda Salome Olovsdotterre.

 

The Chemical Brothers - Wide Open ft. Beck

A manchesteri elektronikus zenei formáció új klipjében a japán ballerina, Sonoya Mizumo látható, aki tánca közben átalakul, és félig géppé változik. Ez a kisfilm az egyik filmrendező cég által jöhetett létre, akik a 3D nyomtatás technológiáját vették segítségül. Talán ez az első ennyire profi zenei klip, amely érzékeltetni tudja korunk fejlődését, és a jövő vízióját.

 

Of Monsters And Men - Wolves Without Teeth

Az izlandi együttes új zenei videója táncosokkal készült, és az emberi félelmekről szól. Ritka, hogy ennyire összhangban legyenek a képi világ és a zene, plusz a versenytáncosok világába is érdekes belepillantani.

 

Lana Del Rey – Freak

A már 30 éves művésznő „Honeymoon” című lemezéről forgatta legújabb klipjét. A szokatlanul hosszú videó hűen tükrözi Lana67j7 különös felfogását. Akit ez az egész esetleg nem érdekelne, az azért még mindig bele tud tekerni, és figyelheti a vízben lebegős, szexuális felvételeket…

 

Jonas Blue - Fast Car ft. Dakota

Két fiatal zenész és egy remek dal. Jonas már sokaknak ismerős lehet, ugyanis az amerikában befutott Jonas Brothers-ből vált ki, és kezdett szólókarrierbe. Míg Dakota egy szintén tengerentúli feltörekvő, és igencsak ígéretes énekeslány. A klip is lendületes és látványos, ennek köszönhetően már a 4 milliós megtekintést is túlszárnyalta.

 

Foxes - Devil Side (Acoustic)

Louisa Rose Allen, művésznevén Foxes az elmúlt hetekben jelentette meg új nagylemezét „All I Need” néven. A csodálatos előadói képeségekkel rendelkező énekes most egy kissé szokatlan és visszafogott akusztikus videóval jött elő. Ez most nem az a fesztiválon tombolós Foxes, hanem az, aki egészen megható módon énekli el egyik új szerzeményét. Ezt mindenképpen nézzétek meg!

 

Birdy - Keeping Your Head Up

A még mindig csak 19 éves angol énekesnő úgy látszik a dallamosabb vonalat is próbálja erősíteni, és valljuk be ez (is) remekül áll neki. Márciusban érkezik legújabb „Beautiful Lies” című albuma, amely az iTunes-on már előrendelhető. Birdy az az előadó, aki élőben is stúdióminőségű éneklést képes prezentálni, a 2014-es VOLT Fesztiválon meg is mutatta, hogy miért is imádjuk őt annyian. Egyelőre a magyar főváros nincs az idei turnéidőpontok között, de május 1-én Bécsben megcsodálhatjuk őt.

 

Zaporozsec - Azon az éjszakán

És végre van egy magyar együttes, aki feldolgozta Tom Odell szerelmes slágerét! Varga Bencéék „Azon az éjszakán” címmel készítették el a saját magyar nyelvű változatukat. A dalhoz február eleje óta klip is társul, amelyet a visszajelzések alapján nagyon kedvel a hallgatóság. És tényleg, ez jó lett…

 

Margaret Island – Ringató

Lábas Vikiék legújabb alkotása ez a videó, amely dal az „Egyszer volt” nevet viselő nagylemezen hallható. A kulisszákat a Duna Palota egyedülálló színházterme adta, magáról a dalról pedig így fogalmazott Füstös Bálint: „Akkor írtam, amikor szörnyű hírt kaptunk egy zenész barátunkról, aki fiatalon távozott el közülünk. Egy pillanat alatt kigördült a zene, nagyon megráztak a történtek, hiszen egy hónappal korábban még együtt táboroztunk.” – psmagazin.hu

 Fotó: youtube.com

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr858404898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása