A korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket a 15. Heineken Balaton Soundon
2023. július 02. írta: Kultúrjunkie

A korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket a 15. Heineken Balaton Soundon

unnamed_2_75.jpg

Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett.  Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.

Ez a legjobb fesztivál a világon!” – kiáltotta a mikrofonba az első nap egyik nagyszínpados sztárja, KSHMR, aki elmondása szerint „élete eddig legjobb show-ját” nyomta le, amibe még Korda Gyuri bácsi Reptér című, örökbecsű slágere is befért. Az amerikai DJ-t annyira beszippantotta a Sound hangulata, hogy mind a négy napot kint töltötte, elvegyülve a party forgatagában. Armin van Buuren és Justus számára is egyedi élményt jelentett a Balaton-parti fellépés, hisz’ a Nagyszínpad backstage-ében történt nagy összeölelkezés után egy közös szettet is összedobtak Armin show-ján. Emlékezetes marad az Ofenbach duó számára is a soundos fellépés. Párizsból induló járatukat ugyanis törölték, az utolsó pillanatban bérelt magánrepülőre pedig nem találtak pilótát, így a következő, menetrend szerinti járattal indultak Budapestre. A landolás után pedig már csak másfél órájuk maradt, hogy a nagy forgalomban Zamárdiba érkezzenek a kezdésre, ezt azonban a szervezőknek sikerült megoldaniuk. A francia DJ-páros pedig örömmel posztolgatta a róluk készült felvételeket a Nagyszínpad monumentális ledfalán futó, szuperlátványos képi világgal a hátterükben.

„A pandémiát követő tavalyi, visszatérő év után szerettünk volna erős megújulást hozni és azt hiszem ez maximálisan sikerült” – nyugtázta a fesztivál végén Filutás Anna, a Sound projektvezetője. „A fellépőkkel való hosszas egyeztetések, a programhelyszínek kialakítása és design-ja, a napközbeni programok bővítése, a látványvilág minden részletének aprólékos tervezése és a szolgáltatások fejlesztése meghozta az eredményt és sikerült egy olyan fesztivált összehoznunk, amelyre méltán lehetünk büszkék, és öröm számunkra, ha a látogatóink és a sztárjaink a jóhírét viszik szerte a nagyvilágban” – tette hozzá a projektvezető, aki azt is megjegyezte, hogy fesztivál megújulásával a látogatók összetétele is sokat színesedett.

Nagy sikerrel debütált a fesztivál vadonatúj ledfal hátterű Nagyszínpada – lenyűgöző méreteivel és technikai adottságaival a közönség, a sajtó, valamint a fellépők kedvenc helyszínévé vált, alkalmazkodva a legújabb nemzetközi trendekhez, melyekben a vizuális elemek domináns szerepet játszottak. Ezt az élményt egészítette ki a headlinerek fellépését követő drónshow, aminek keretében a színpad felett közel 300 drón alkotott a fesztiválhoz kapcsolódó ’insta kompatibilis’ alakzatokat és természetesen a Balaton feletti tűzijáték sem maradhatott el a Heineken Balaton Sound Nagyszínpad programjának végéről.

Filutás Anna kiemelte a zamárdi közvéleménykutatás eredményét is, miszerint jövőre július elején tarthatják a fesztivált, hiszen sokan a június végi érettségi- és a vizsgaidőszak miatt itthon és a külföldi kulcspiacokon idén lemaradtak a Soundról. „Köszönjük Zamárdi városának döntését, a lakosok elfogadó együttműködését, mi pedig igyekszünk olyan fesztivált szervezni jövőre is, ami a legkevésbé okoz kellemetlenséget a lakosoknak, és büszkén vall magáénak a város.”

Forrás: Balaton Sound Sajtó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6718158106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása