Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!
2023. június 19. írta: Kultúrjunkie

Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!

Tíz év MOL Nagyon Balaton...

strand.jpeg

Tíz évvel ezelőtt indult útjára a MOL Nagyon Balaton, amely 2013 óta küldetésének tekinti, hogy a régió igazán értékes eseményeit minden évben egy ernyő alatt mutassa be, ezzel a Balaton imázsát erősítve a turisták szemében. A Balaton sikere nemcsak abban mérhető, hogy évente közel egymillióan látogatnak el ezekre a programokra, de abban is, hogy a régióra jellemző kulturális sokszínűség egész Európában kimagaslónak mondható. A 2023-as kínálat ismét igen tartalmas és minden igényt kielégítőnek ígérkezik. Júniustól októberig a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a ZamJam, a STRAND, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a Plázs, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Veszprém – Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa keretében a Gyárkert, a Balaton Piknik és még számos program több száz hazai- és világsztárt vonultat fel a Balaton partjainál. A Best of Balaton neves kurátorai ezúttal a közönség ajánlásait várják egy hónapon át, a Balaton by Drive magazin pedig június végétől ismét fellelhető országszerte a MOL-töltőállomásokon.

MOL Nagyon Balaton 2023

Egy jó nagy kör futással idén is az Ultrabalaton mezőnye indította el a MOL Nagyon Balatont májusban, júniusban pedig már beindult a koncertek és a kulturális programok pazar kínálata. A Plázs Siófok több hónapon át várja közönségét, akárcsak a Kultkikötő, idén 5 helyszínen. Amíg előbbi koncertekben erős, utóbbi elsősorban színházi programokkal tölti meg a nyarat. A Kultkikötő meghívására a Balaton partjára érkezik Hernádi Judit és Kern András a Kalamazoo című előadással, Hobo a Hé, Magyar Joe! című produkcióval, de színpadra lép Csákányi Eszter, Udvaros Dorottya, Szabó Győző és Rezes Judit, Pindroch Csaba, Fullajtár Andrea és a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata is.
mol_nagyon_balaton_logo.png

Június végén sokadszorra várja Zamárdiba közönségét a Balaton Sound, amelynek idén is szerves része a tíz éve indult B.my.Lake. A nemzetközi elektronikus zenei kínálat mellett lenyűgöző látványt is ígérnek a szervezők. Hardwell, Tiesto, Armin Van Buuren, vagy éppen Carl Cox és Adam Beyer – hogy csak néhány nevet emeljünk ki a kínálatból...

Zamárdi a nyár többi részében is kiemelt szerepet tölt be a nyári fesztiválkínálatban. Július utolsó napjaiban folytatódik a tavaly indult ZamJam, amelynek fő helyszínén, a vízparti MOL Színpadon hazai és nemzetközi legendák szerepelnek: az Earth Wind and Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő és Szikora, vagy éppen a Csík Zenekar, de városszerte irodalmi, jazz- és sportprogramok várják a vendégeket három napon át, miközben a Staropramen Gasztrosétány a Balatoni Kör legjobb éttermei közül vonultat fel néhányat. A ZamJam korosztálytól függetlenül azoknak szól, akik minden idők legfontosabb dalait, legnagyobb legendáit szeretik igazán: velük és az ő balatoni kötődésükről filmet is forgatnak, amelyet júliusban mutatnak majd be. zamjam.jpg

A tíz éves STRAND Fesztivál ma jelentette be, hogy a háromnapos program egy nyitónappal bővül: augusztus 23-án a City Matiné keretében a Gorgon City ad koncertet. Ezen a napon a vízpart mellett a legnagyobb „házibuliké” a főszerep. Az idei STRAND teljes egészében cirkusszá alakul: napközben bárki kipróbálhatja magát különféle cirkuszi- és artistaszerepekben, este pedig a koncertek között egyedülálló cirkusz- és illuzionista mutatványok szemtanúi lehetnek a vendégek és a fellépők egyaránt. „Piros orr és Kék Szív” – ez lehetne a STRAND mottója, ugyanis a szervezők a Bohócdoktorokra és az Együtt az Autistákért Alapítványra irányítják a vendégek figyelmét.

Az északi part és környéke ugyancsak fullos programot ígér a következő időszakban. A Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa már önmagában egy egész éven át tartó fesztiválkínálattal ér fel. Ennek keretében indult el Veszprémben a Gyárkert, ahol a nyár hátralévő részében többek között Iggy Pop, a Kraftwerk, a Franz Ferdinand és Steve Aoki lép fel.

vamosi_patrik_gyarkert_hp_web-56.jpg

A város büszkeségei között tartja számon huszadik éve a VeszprémFestet, ahol július 12. és 16. között Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, Joss Stone, valamint Norah Jones koncertezik, a Jezsuita Templomkertben pedig Rost Andrea négy napon keresztül négy különböző produkciót mutat be. De a VeszprémFest ingyenes kísérő fesztiválja, a Rozé, Rizling és Jazz Napok is várja további programokkal a város vendégeit, néhány nappal később, július 19-től pedig újra élettel telnek meg Veszprém utcái és terei, az egyedülálló hangulatú Utcazene Fesztivál indul újra útjára.

A 32. Művészetek Völgye Fesztiválon 2200-nál is több program közül válogathatnak a fesztiválozók július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. A fellépők között szerepel a Quimby, a Bagossy Brothers Company, Zorán, Csík-Presser-Karácsony, a Carson Coma, de lesznek színházi előadások, opera, újcirkusz, irodalmi és családi programok is. Ilyenkor 10 napra olyan, mintha mindenki a Völgybe sereglene.

Idén nyáron a MOL Nagyon Balaton névadóként vesz részt a Paloznaki Jazzpiknik nagyszínpadán, ahol a kínálat ismét kellően színesre és izgalmasra sikeredett: Thievery Corporation, Rick Astley, a Level 42, az Incognito és Nik West szerepel számtalan koncert között az északi part egyik legkedveltebb programján.

Tíz év MOL Nagyon Balaton

„Tíz évvel ezelőtt kettős céllal indult el a MOL Nagyon Balaton. Akkoriban már rendszeresen jelen voltunk a régió legnagyobb eseményével és egyre többször kaptuk fel a fejünket akár évtizedek óta létező nagy fesztiválokra, akár igazán kedves eseményekre, szolgáltatásokra, vendéglátókra. Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy a Balaton az őt megillető polcra kerüljön a hazai turisták szemében. Elsősorban ezért indítottuk el a MOL Nagyon Balatont, másrészt azért, hogy motivációt adjunk újabb produkciók elindításához. Pár évvel később már azt vettük észre, hogy a nyári szezonban egymilliónál is többen érkeznek a Balatonhoz ezekért a programokért.” – mondta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.

„A MOL-csoport számára a MOL Nagyon Balaton ma már több mint egyszerű szponzoráció. Olyan brandről beszélünk, amelyet az alapítókkal közösen építünk évek óta. Nagy öröm számunkra, hogy nagysikerű saját események mellett – STRAND, B my Lake, ZamJam és a Balaton Piknik – olyan nagy múltú fesztiválok csatlakoztak idén is, mint a VeszprémFest, illetve a Paloznaki Jazzpiknik, ez utóbbi esetben a MOL Nagyon Balaton nevét viseli az idei évtől a nagyszínpad. Drive Magazinunk pedig idén nyáron is MOL Nagyon Balaton különszámmal jelentkezik, és a drive.hu oldalon is kiemelt tartalmakkal készülünk” – árulta el Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Évről-évre nőtt a MOL Nagyon Balaton ernyője alatt helyet foglaló balatoni események száma: a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál mellett már az első évben elindultak olyan programok, amelyek máig turisták tízezreit vonzzák a Magyar Tengerhez. „2013-ban, a MOL Nagyon Balaton indulásakor debütált a STRAND Fesztivál, amely ma már az egyik legnépszerűbb a hazai fesztiválok között, a B.my.Lake, amelyet abban az évben Európa legjobb új eseményének választották, a Kompkoncertek, amelyből húsznál is többet szerveztünk azóta. Később elindítottuk a Balaton Pikniket, illetve tavaly a ZamJam-et, amely egy valódi új ünnep Zamárdi és a Balaton kínálatában” - emelte ki Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balatont jegyző VOLT Produkció vezetője. Az indulás éve, 2013 egy különleges eseményt is felvonultatott. Alsóörsön adott koncertet ugyanis a Locomotiv GT, amely - akkor még nem tudhattuk – utoljára lépett színpadra.

„A MOL Nagyon Balaton a kezdetek óta fontosnak tartja, hogy a régióban működő színvonalas események bemutatása mellett figyelmet fordítson mindenre, ami értéket képvisel. Legyen szó programokról, gasztronómiáról, tájakról, vagy éppen a Balatonért sokat tevő személyekről. Idén is megjelenik a Balaton Magazin, a Best of Summer kiadvány, a Best of Balaton program pedig a hónap végén indul, megújult formában.” – ecsetelte Váncza Panna, a MOL Nagyon Balaton vezetője.

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr918149400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása