Fashion Show és utcaszínház a Sound forgatagában
2023. június 19. írta: Kultúrjunkie

Fashion Show és utcaszínház a Sound forgatagában

unnamed_92.png

Lenyűgöző vizuális élményekkel készül az idei Heineken Balaton Sound, melynek eleve az egyik legszebb balatoni panoráma adja meg a hátterét. A sokkoló méretű, állandóan változó keretet nyújtó ledfal a Nagyszínpadon, a különböző díszletekkel más-más élményeket kínáló VIP helyszínek, vagy a Balatont is aktív helyszínné berendező beach partyplaccok mellett idén is feltűnnek majd a fesztivál területén itt-ott megjelenő utcaszínházak és elmaradhatatlanok már a legvadítóbb kollekciókat felvonultató Fashion Show-k a Sound vízparti kifutóján.

Európa legvonzóbb beach fesztiválján persze a zene kapja a főszerepet, az idén igencsak erősre összehozott világsztár felhozatallal és az elektronikus zenei műfajok kavalkádjával. Mindez azonban nem lenne teljes, a megszokott pulzáló látványvilág nélkül, melynek már megkerülhetetlen elemeit idén is felfedezhetjük a Heineken Balaton Soundon.

Nem meglepő tehát, ha a fesztivál bármely pontján egyszer csak feltűnnek vonuló hangszeres csoportok. Idén érkezik például, a világ számos pontján már nagy sikert aratott Flash Drum csapata, akik neonfénybe öltözve dobolják majd végig a vízparti fesztivált, megtáncoltatva az érdeklődő közönséget is. De ne csak őket várjuk idén mindenhol, mert meglepetésszerűen felbukkan majd a Coloured & White Wings izgalmas szárnyalása is. Napközben - az égre nézve - magasban repülő, különböző színű és formájú sárkányokat is láthatunk, és az esti órákban színesen kivilágított óriás polipok táncát csodálhatjuk az égbolton. A sárkányreptetéstől kedvet kapva pedig saját papírsárkányokat is készíthetünk a sárkánykészítő workshopnál.

A vízparti kifutón – a Balaton Sound betűk szomszédságában - három fashion designer csapat mutatja be kreációit különböző napokon, egy nappali és egy éjszakai show keretében, közvetlenül a Nagyszínpad programja előtt illetve után, Lakatos Márk art direktor celebrálásában. Csütörtökön lép a kifutóra a THEFOUR kollekciója. A fiatal hazai divattervezők egyik legígéretesebb csapata egyszerre klasszikus, innovatív, elegáns és mégis könnyen hordható ruhákkal jelenik meg a Soundon. Másnap Szegedi Kata tervei kelnek életre. A Kata Szegedi márkát 2009-ben alapította Kata és mára a magyar divatvilág egyik legmeghatározóbb márkájává nőtte ki magát, magába foglalva az innovatív, modern vonalakat azok számára, akiknek magabiztosságuk és egyediségük kifejezése fontos a mindennapokban is. Szombatra pedig érkezik a NUBU , melynek csapata a kifinomult, modern, letisztult design és a különleges szabásvonalak, a kényelem és a funkció összehangolásával hozza létre kortalan, számtalan lehetőséget nyújtó darabjait.

Forrás: Sajtó - Balaton Sound

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8518149312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása