A Telekom közös adományozással és 10 napos korlátlan mobilnettel készült az ünnepekre
2021. november 24. írta: Kultúrjunkie

A Telekom közös adományozással és 10 napos korlátlan mobilnettel készült az ünnepekre

alapitvanyok_es_szabo_melinda.jpgNégy fontos társadalmi ügy kap támogatást nyolc alapítványon keresztül

Az elmúlt másfél év megmutatta, hogy nem csak távolról dolgozni, bevásárolni, hivatalos és banki ügyeket intézni, de törődni is lehet digitálisan. Az igazán fontos a törődés gesztusa, és nem a formája. De persze vannak olyan alkalmak, amikor a személyes kapcsolódás pótolhatatlan, ilyenek például az ünnepek, évfordulók, családi események. Idén karácsonykor sem lesz ez másképp, most is összegyűlnek majd a családok, hogy kifejezzék az egymás iránti szeretetüket és összetartozásukat.

A Telekom amellett, hogy a családok számára gondtalanabbá tegye az ünnepeket és az arra való felkészülést, egy másik célt is kitűzött: nagyszabású, ügyfelei együttműködésére építő programmal hívja fel a figyelmet gondoskodás és az egymásra figyelés fontosságára. Az ünnepi időszakban 10 napos korlátlan mobilnettel ajándékozza meg ügyfeleit, és egyúttal arra hívja fel őket, hogy vele együtt osztozzanak az adományozás örömében.

„Az idei ünnepi időszakban ügyfeleinket közös adományozásra hívjuk. Az ajándék korlátlan mobilnet igénybevételével most nem csak közvetlen környezetükkel, hanem közvetve társadalmunkkal is törődhetnek, és közösen gondoskodhatunk arról, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsünk az együttlétre és az ünnepekre. Ahogy Stiller Ákos itt kiállított fotói is megmutatják, a vírushelyzet arra is rávilágított: számos család él olyan körülmények között az országban, hogy nem fér hozzá az online világ lehetőségeihez. A Telekom küldetésének érzi, hogy azok számára is esélyt teremtsen, akik nem rendelkeznek megfelelő okoseszközzel, ezért jelenlegi használt készülékparkját felajánlja a Mobildonor Program céljaira” – mondta el Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Telekom a fenti pénzadományt további tárgyadománnyal, több mint 1000 db használt, felújított mobilkészülékkel egészíti ki megújult Mobildonor Programja keretében. A pilotként indult, és időközben társadalmi vállalássá nőtt program az otthon kallódó okostelefonok összegyűjtésével segít a rászoruló családoknak, hogy számukra is elérhetővé váljanak a digitális világ lehetőségei.

A program kommunikációjában, amelynek része a Stiller Ákos fotóiból a K Galériában rendezett időszakos kiállítás*, a Telekom az esélyteremtésre szeretné felhívni a figyelmet, amihez mindenki hozzájárulhat már használaton kívüli, de még működőképes telefonja felajánlásával a Mobildonor weboldalán. A szolgáltató vállalja, hogy minden arra alkalmas használt telefonért futárt küld, a begyűjtött készülékeken elvégzi a szükséges, apróbb javításokat és szükség esetén az adatmentesítést is, illetve a felajánlásért cserébe 5000 Ft-os, a Telekom üzletekben felhasználható tartozék kupont ad. Ezen felül az idei évben a Telekom a felajánlott készülékek mellé SIM-kártyát is biztosít.

259647804_10159847909507996_4857195473579113753_n.jpg

A Telekom ügyfelei a következő ügyeket és szervezeteket támogathatják a szavazataikkal:

  1. Digitális tudatosság, digitális felzárkóztatás

Az IDEA Alapítvány célja segíteni a gyerekeket abban, hogy megbízható információkhoz jussanak, ezzel összhangban iskolai oktatásba illeszkedő projekteket dolgoztak ki tanárok számára a tudatos médiafogyasztás elősegítésére.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült emberek számára láthatóvá tegye a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, digitális diktafonok segítségével. Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

  1. Gyerekek felzárkóztatásának, integrációjának segítése  

A Bagázs Közhasznú Egyesület két roma településen, Bagon és Dányban az egyenlőbb társadalomért dolgozik, önkéntesek közreműködésével roma családoknak segít lépésről-lépésre előrejutni. Komplex gyerekprogramjuk keretében alapkészségeket fejlesztenek, integrált programjukkal a mobilitást és a felsősök - középiskolások közoktatásban maradását támogatják.

Az Unicef Magyar Bizottság a nagynevű és sokak által ismert és elismert civil szervezet, az UNICEF magyar tagozata, amely világszerte a gyerekek jobblétéért dolgozik. Számos, a gyerekek digitális esélyegyenlőségét és online védelmét támogató kezdeményezést is felkaroltak.

  1. Fogyatékossággal élők fejlesztése és életminőségének javítása

A Magyar Angelman Szindróma Alapítvány legfontosabb célja, hogy segítse azokat a családokat, akik fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek, különös tekintettel az Angelman szindrómával született gyerekekre és családjaikra. Ezen segítségnyújtás egyik kiemelkedő eleme a kommunikációs és beszédkészségek fejlesztését elősegítő foglalkozásaik, amelyek mindennapi életükben hatalmas jelentőséggel bírnak. Az alapítvány ezen felül ismeretterjesztéssel és a gyermekek ellátásához kapcsolódóan tanácsadói tevékenyéggel is foglalkozik.

A Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre 5 éve, hogy támogatott lakhatás formában létrehozzon egy otthont autizmus és egyéb értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára, valamint kialakítson egy olyan fejlesztő központot, mely segíti a korai fejlesztést óvodáskortól a felnőttkoron át, amellett, hogy a bentlakásos otthonban lakó ellátottjai számára is biztosítja a szükséges szolgáltatási elemeket és a fejlesztő foglalkoztatást.

  1. Minőségi sport lehetőség hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek számára

A Suhanj!  Alapítvány non-profit, közhasznú civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal, több sportágban is rendszeres edzéslehetőséget biztosítva számukra. Az alapítvány hozta létre és üzemelteti Magyarország első teljes mértékben akadálymentes, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitnesst, ahol a vendégek negyede fogyatékossággal élő személy.

Az Adni Jóga Alapítvány fenntartható módon juttatja el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült felnőttekhez és gyerekekhez. Célja, hogy az általuk előidézett változás a jógaórákon kívül is nyomot hagyjon, és hosszú távon pozitív társadalmi hatást érjen el.

*Stiller Ákos fotókiállítása november 24. és december 3. között tekinthető meg a K Galériában (1053 Budapest, Magyar u. 44.)

Sajtónformáció: Magyar Telekom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6616763886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása