Innen válogass, ha valami frankót akarsz hallgatni ma!
2019. november 20. írta: Kultúrjunkie

Innen válogass, ha valami frankót akarsz hallgatni ma!

Frissropogós by Nóvé Soma & Middlemist Red & Mongooz and the Magnet & Szabó Benedek és a Galaxisok

jesz.jpg

Ha még nem találkoztatok volna, akkor itt az idő, hogy bemutassuk Nektek a magyar zenei paletta néhány friss és kiváló szeletét!

Nóvé Soma - The Night of The Vampire

Az album Halloween alkalmával látott holdvilágot - a Middlemist Red együttes énekese zenésztársaival nemcsak a vámpírokat, hanem a 60-as évek klasszikusait is megidézi.

Szaxofon: Kapusi ViktorTrombita: Riederauer Dániel Ének & Minden egyéb hangszer: Nóvé Soma

01. Intro - 02. I Dream In Neon (Dirty Beaches) - 03. I Put A Spell On You (Screamin' Jay Hawkins) - 04. Funnel Of Love (Wanda Jackson) - 05. Yer Blues (The Beatles) - 06. Baby Please Don't Go (Muddy Waters) - 07. Ain't No Grave (Johnny Cash) - 08. Feeling Good (Nina Simone) - 09. Bo Didley Is A Headhunter (Rocky Erickson)

Middlemist Red - Blue Moon

Nóvé Soma egyéni akciója mellett a Middlemist Red sem tétlenkedett: november elején megmutatta nekünk Blue Moon című dalát, mely a második single az együttes soron következő, harmadik albumáról. A klipet Lippai Balázs rendezte. 

Mongooz and the Magnet - people ═ people

A pécsi norvég-magyar-ír trió előbújt turnézással és gyakorlással töltött elvonulásából! Újjászületve, még mindig a blues köröket róva, ropogós, Black Keys-hatású riffekkel tért vissza és nem futamodott meg más stílusok bevonásától sem: poposabb, rockosabb hangzásokba is belenyúlt.

photo3.pngFotó@Kránicz Richárd


A friss EP, people ═ people (ejtsd people bridge people) a zenekar kalandokkal, fellépésekkel teli mozgalmas és inspiráló nyári időszakát foglalja össze egy új hangzással, melyben az őszinteség és a dallam uralkodik. Az első single, a Hey Boy november 1-jén jelent meg egy klip társaságában, amit írt és rendezett: Finta Míra & Háló Geri.



Az új anyag elkészítése során lehetőségük volt együtt dolgozni Dani Castelar (Paolo Nutini, Snow Patrol) és Gavin Fitzjohn (Manic Street Preacher) producerekkel. A people ═ people egy energikus felütésű kiadvány, teleszőve az élet apró, ám univerzális nüanszaival, amiket sokan megélhettünk már: apai szavak, apává válás, a kapcsolatunk azokkal, akik előttünk jártak és azokkal, akik minket követnek majd, azokkal, akik megérintették életünket és azokkal, akik elérhetetlenné váltak.

Ha szeretnéd élőben is meghallgatni a lemez dalait (Hey Boy - Numb - Never Know - Then You), itt a helyed! (November 22., TOLDI)

Szabó Benedek és a Galaxisok - Szép volt


Januárban jelenik meg a Szabó Benedek és a Galaxisok Cím nélküli ötödik lemez című ötödik lemeze, most pedig megérkezett a Szép volt című első kislemezdal klipje. A videót Szabó Benedek ötletéből Nagy Balázs rendezte, és olyan sportok bukkannak fel benne, amiket a frontember élete során hosszabb-rövidebb ideig űzött. 

"Idén tavasszal írtam, harmincas éveim első komolyabb önértékelési krízisének kellős közepén. Utólag hálás vagyok, hogy így alakult, mert ebből a dühből és frusztrációból életem legjobb számai lettek. A Szép volt elején eredetileg gitár lett volna, de aztán Zita (Csordás Zita, Mayberian Sanskülotts, Anne Shirley Supersad) kitalálta ezt a fülbemászó szintitémát, ami elviszi a hátán az egészet, szóval ő teljes jogú társszerző - ráadásul a szám legvégén a harmóniamenet a kedvenc Mayberian-számom, a Várom előtt tiszteleg" - mondja a klipről a dalszerző.

konyv_front1.jpg
A Cím nélküli ötödik lemez borítója Balogh Gallusz (Mayberian Sanskülotts, Felső Tízezer, Charles B. Barkin) munkája, amit a klasszikus Európa Zsebkönyvek borítói ihlettek.

A január 15-én megjelenő lemezen tíz szám szerepel majd, egészen pontosan ezek:
1. Első szám - 2. Szép volt - 3. Az út vége - 4. Már megint - 5. Mindent, amit akartam - 6. Nyári sláger '14 - 7. Vakáció! - 8. Bergkamp - 9. M6 - 10. Ragrímek.

 

Sajtóinformáció: Rudolf Rebe

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8915316332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása