Filmajánló: Egyenesen át
2017. szeptember 29. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Egyenesen át

Néhány határt jobb, ha nem lépünk át

egyenesenat_1000x1443_1.jpg

Szeptember 28-tól a hazai mozikba is megérkezett a torokszorítóan izgalmas pszicho-thriller, az Egyenesen át, mely az 1990-ben készült azonos címmel bemutatott film újraálmodása. Külön érdekesség, hogy az eredeti mozi egyik sztárja, Kiefer Sutherland ismét csatlakozott a szereplőgárdához. Az orvostanhallgatók bőrébe ezúttal olyan színészek bújtak, mint az Oscar-díjra jelölt Ellen Page, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons és Diego Luna.

Van-e élet a halál után? Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés, azonban Courtney nem elégszik meg a teóriákkal és a tanulmányokkal. Elhatározza, hogy a saját bőrén keresztül fogja megtapasztalni, mi is vár a túlvilágon az emberekre. Kockázatos tervet eszel ki annak érdekében, hogy választ kapjon kérdéseire: úgy dönt, hogy laboratóriumi körülmények mellett (ugyan csak pár percre, de) meghal.

A kezdeti ellenérzések után több orvostanhallgató társa is csatlakozik kísérletéhez, ám a furcsa „siker” és extázis hamar a fejükbe száll – szó szerint. A halálból való visszatérés nem várt következményekkel jár mindenki számára. Előkerülnek múltbeli bűneik, melyek innentől kezdve szellemként kísértik őket a jelenben is. A fiatalok ezután már nem csak a túlvilág határait, hanem az őrületét is átlépik. Az események egyre idegtépőbb fordulatokat vesznek, és úgy tűnik, a megoldáshoz egyetlen út vezet: ha mindannyian őszintén szembenéznek azzal, amit tettek. 

A film feliratos 2D változatban látható a mozikban, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

stáblista

rendező - Niels Arden Oplev

forgatókönyvíró - Peter Filardi // Ben Ripley

operatőr - Eric Kress

 

szereplők

Marlo - Nina Dobrev

Courtney - Ellen Page

Ray - Diego Luna

Sophia - Kiersey Clemons

Jamie - James Norton

Nelson - Kiefer Sutherland

 

Forrás: InterCom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6712910799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása