Filmajánló: Utazók – Egy földöntúli szerelem története
2017. január 12. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Utazók – Egy földöntúli szerelem története

utazok_1000x1443_1.jpgJanuárban nemcsak Jennifer Lawrence érkezett meg hazánkba, hanem legújabb filmje, az Utazók is.

2017 mozi szezonjának legelső filmjei közül Morten Tyldum (Kódjátszma) legújabb rendezése méltó indítása az évnek, melyben napjaink egyik legkedvencebb színésznője mellett a másik főszerepet Chris Pratt kapta. A fordulatokban és romantikában gazdag, látványos sci-fi január 12-től látható a mozikban.

 

A távoli jövőben az emberek a Föld után újabb bolygókat keresnek, amelyeket benépesíthetnek. Ilyen a Homestead II is, melyre több mint ötezer utassal a fedélzeten elindul az Avalon nevű űrhajó. Az utazás 120 évig tart, ezt az időt az emberek speciális ágyaikban hibernációs álomban ütik el, hogy új otthonukat egészségesen, frissen és fiatalon köszönthessék. Csakhogy hiba csúszik a gépezetbe, így az egyik utas, Jim (Chris Pratt) kilencven évvel korábban tér magához.

A férfi az ígéretes jövő helyett a magányra, elszigeteltségre és tehetetlenségre ébred. Az egyetlen, akivel beszélgethet, Arthur az android bárpincér. Jim hosszú hónapokig próbálja lefoglalni magát az űrhajón egyedül, azonban egy év után belefárad, és az öngyilkosságot fontolgatja. Ekkor véletlenül rátalál az egyik utastársa, az írónő Aurora (Jennifer Lawrence) ágyára, aki első látására lenyűgözi. Elolvassa a nő profilját, s anélkül, hogy egy szót is beszélgetett volna vele, beleszeret. Elkeseredettségében visszafordíthatatlan döntésre szánja el magát: felébreszti Aurorát hiber-álmából.

Az együtt töltött idő alatt a két fiatal egymásba szeret, azonban az idillt váratlanul megzavarja Jim titka Aurora ébredésének valódi okáról és az űrhajó műszaki állapotának ijesztő tempójú romlása, s harcba kell szállniuk az idővel, különben könnyen lehet, hogy az ígéret földje helyett a halálba vezeti utasait az Avalon…

A film szinkronos 2D, 3D és OV változatban látható a mozikban, 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

stáblista

rendező - Morten Tyldum

 forgatókönyvíró - Jon Spaihts

 operatőr - Rodrigo Prieto

 zene - Thomas Newman

producer - Neal H. Moritz // Michael Maher // Ori Marmur

 vágó - Maryann Brandon

 

szereplők

Aurora - Jennifer Lawrence

 Jim - Chris Pratt

 Arthur - Michael Sheen

  Gus - Laurence Fishburne

 

Forrás: InterCom

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8512119957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása