Filmajánló: Legendás állatok és megfigyelésük – A varázslat visszatért
2016. november 17. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Legendás állatok és megfigyelésük – A varázslat visszatért

legendas_1000x1443_3.jpg

2016 kétségtelenül a Harry Potter rajongók éve – több okból is. Sokévnyi reménykedés és várakozás után végre megjelent a legújabb, nyolcadik könyv (Harry Potter és az elátkozott gyermek), melyben kedvenc varázslónk kalandjai tovább folytatódnak. S ha ez önmagában nem lenne elég, november 17-én megérkezett a mozikba a Legendás állatok és megfigyelésük című film, amiből megismerhetjük a varázslóvilág múltját! J.K. Rowling természetesen nem engedte el a történet kezét, a forgatókönyv az ő munkáját dicséri.

A helyszín ezúttal Amerika, végre megismerhetjük az ő varázs-világukat is. New York azonban veszélyes hely ebben az időben, egy titokzatos lény hatalmas pusztításokat végez a városban. A varázslók rejtőzködve élnek, s félnek tőle, hogy a tragikus események kapcsán leleplezőnek a muglik (azaz ahogyan az amerikai mágusok hívják őket, a magnixok) előtt. A rombolások ugyanis felkeltik a varázstalan emberek figyelmét, és megalakul az Új Salemiek nevű csoport, akik a varázslóvilág megsemmisítésén dolgoznak. És ha ez nem lenne elég, nyoma vész Gellert Grindelwaldnak, a hatalmas sötét varázslónak. Ebbe a veszedelmes világba érkezik meg mágikus bőröndjével a film elején Göthe Salmander (Eddie Redmayne). A magizoológus csupán mágikus teremtmények felkutatására és megmentésére irányuló expedícióját szeretné befejezni, azonban az élet tartogat számára némi bonyodalmat.

Egy véletlen folytán egy mit sem sejtő Jacob Kowalski (Dan Fogler) kienged néhányat Göthe varázslatos lényei közül a bőröndből. A mágus a teremtmények nyomába ered, azonban felkelti az egykori auror, Tina (Katherine Waterston) figyelmét, aki megvádolja őt a Titokvédelmi Alaptörvény megszegésével, és a MACUSA (vagyis az Egyesült Államok Varázskongresszusa) elé viszi Göthe-t. Ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan a nő eltervezte, s hamarosan a férfival együtt ő is gyanúba keveredik, és a két mágus szökevénnyé válik. Szövetségessé válva a kiszabadult lények felkutatására indulnak, melyben Tine húga Queenie (Alison Sudol) és Jacob is a segédkezik. Küldetésük során olyan sötét erőkkel és titkokkal találják szemben magukat, melyek akár háborúhoz is vezethetnek a magnixok és a varázslók között…

A film szinkronos 2D, 3D, 4Dx 3D és IMAX 3D, valamint feliratos 2D változatban látható a mozikban, 12 éven aluliak számára nem ajánlott. 

Aki pedig szeretné még jobban beleásni magát a varázslóvilág múltjába, keresse fel a Pottermore honlapját, ugyanis J.K. Rowling a film kapcsán 4 új történtet is írt A mágia Észak-Amerikában  címmel. Ezek az írások még jobban beavatnak minket a mágusok történelmébe, és segítenek a Legendás állatok és megfigyelésük rejtett üzeneteinek felfedezésében is.

 

stáblista

rendező - David Yates

forgatókönyvíró- Joanne Kathleen Rowling

operatőr - Philippe Rousselot

producer - David Heyman // Steve Kloves // Joanne Kathleen Rowling // Lionel Wigram

vágó -  Mark Day

 

szereplők

Göthe Salmander - Eddie Redmayne

Jacob Kowalski - Dan Fogler

Porpentina Goldstein - Katherine Waterston

Queenie Goldstein - Alison Sudol

Percival Graves - Colin Farrell

Credence - Ezra Miller

Henry Shaw - Jon Voight

Seraphina Picquery - Carmen Ejogo

 

Forrás: InterCom

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1911968731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása