Filmajánló: Érkezés – A földönkívüli-kérdés új megközelítésben
2016. november 12. írta: Barna Borbála

Filmajánló: Érkezés – A földönkívüli-kérdés új megközelítésben

erkezes_1000x1443_2.jpg

Egy átlagos napon váratlanul megjelennek az idegenek a Földön. Ismerős a történet, ugye? Az évek során számos film készült már a földönkívüliek megérkezéséről. Azonban Denis Villeneuve (a Fogságban, a Sicario – A bérgyilkos és a készülő A szárnyas fejvadász-folytatás rendezője) legújabb, Érkezés című filmjében egy teljesen új oldalról közelíti meg a témát.

12 óriási, kagyló formájú tárgy száll le a Föld különböző pontjain. Senki sem tudja, miért érkeztek, és hogy kell-e félni a háború kirobbanásától. Mindenki más és más módszerekkel próbál kapcsolatba lépni a saját területükön táborozó idegenekkel. Amerikában létrehoznak egy speciális egységet, melynek célja, hogy kiderítsék a földönkívüliek érkezésének okát.

A különleges csapat egyik tagja a nyelvészprofesszor Louise (Amy Adams), akit azzal a szándékkal alkalmaztak, hogy megteremtse a kommunikáció lehetőségét az emberek és az idegen lények között. Azonban nincs egyszerű dolga, hiszen mindent az alapoktól kell kezdenie. S bár ő és társa, a fizikus Ian (Jeremy Renner) mindent elkövetnek, hogy megfejtsék a lények igen különleges nyelvét, az idő ellenük dolgozik. Ugyanis a világban egyre nagyobb a pánik, a félelem és a káosz. A 12 állomás felderítő csapatának különböző elképzelései vannak a helyzet kezelésére. Ellenségként tekintsünk rájuk, vagy a szövetségest lássuk bennük?

Mindeközben pedig Louise-t folyamatosan víziók és emlékképek kísérik, melyekben gyakran felbukkan egy titokzatos kislány…

erkezes_jelenetfoto_4.jpg

A film alapjául Ted Chiang „Életed története” című novellája szolgált, mely 7 másik novellával együtt Magyarországon is megjelent az Agave Kiadó gondozásában (Életed története és más novellák).

A film eredeti nyelven, magyar felirattal, 2D-ben látható a mozikban, 12 éven aluliak számára nem ajánlott. 

 

stáblista

rendező - Denis Villeneuve

forgatókönyvíró - Eric Heisserer

operatőr - Bradford Young

zene - Jóhann Jóhannsson

producer - Shawn Levy // David Linde // Karen Lunder

vágó - Joe Walker

 

szereplők

Dr. Louise Banks - Amy Adams

Ian Donnelly - Jeremy Renner

Colonel Weber - Forest Whitaker

Agent Halpern - Michael Stuhlbarg

Captain Marks - Mark O'Brien

General Shang - Tzi Ma

 

Forrás: InterCom

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8711955843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.11.13. 18:18:38

Van egy olyan sejtésem, hogy semmi nem fog igazán kiderülni a film végére.

Fortress 2016.11.13. 21:03:35

Nagy várakozással fogom megnézni ezt a filmet kábé két három nap múlva. Nagyon jó a sztori és eddig kifejezetten biztató kritikákat olvastam róla. A film az IMDb -n, jelenleg 8,5 csillagnál jár (17 ezer szavazó után), ami azért figyelemre méltó eredmény akárhogyan is nézzük. Tetszik a forgatókönyv is, legalábbis amit eddig olvastam róla. És persze nagy kedvencem Amy Adams (mind a 161 centijével), nagyon szexi.

A rendező sajnos Denis Villeneuve, aki teljesen elvágta magát nálam a Sicario miatt, amit legtúlértékeltebb filmnek tartok (valójában egy rakás szar, dögunalommal) Tudom, tudom, mindenkinek tetszett és a legtöbben magukhoz nyúltak tőle a gyönyörűségtől. De akkor is egy szar. De, ... hátha ezúttal jót csinált ez a Villeneuve gyerök! :-)
süti beállítások módosítása