Filmajánló: A könyvelő – Nem csak az adóbevallást intézi el
2016. október 27. írta: Barna Borbála

Filmajánló: A könyvelő – Nem csak az adóbevallást intézi el

konyvelo_1000x1443_1.jpg

Október 27-től Magyarországon is látható A könyvelő című izgalmas thriller Gavin O’Connor (Warrior – A Végső menet) rendezésében. A főszereplő Ben Affleck mellett olyan remek színészekkel találkozhatunk a filmben, mint Anna Kendrick, az Oscar-díjas J.K. Simmons, Jon Bernthal, John Lithgow és Jeffrey Tambor.

A könyvelő, azaz aktuális nevén Chris Wolff (Ben Affleck) nem átlagos ember. Hihetetlenül okos, matematikai zseni, emellett pedig könyvelőként is az egyik legjobb a világon. Ám Chris ügyfeleinek köre nem nevezhető szokványosnak. Megbízói között találhatunk maffia szervezeteket, drogkartelleket és bűnözőket is. A férfi tehát állandóan költözködik, s személyazonosságának váltásakor neveit stílusosan matematika tudósoktól kölcsönzi. Mindezek mellett Chris jól bánik a fegyverekkel, és nem okoz problémát neki, hogy megvédje magát. Nem utolsó sorban pedig egy csökkentett kommunikációs és kapcsolatteremtési készségekkel rendelkező, magányosan élő ember, ugyanis autista. Egyetlen bizalmasa egy titokzatos nő, aki mindenben segít neki – telefonon keresztül, így kilétét homály fedi. Ő szerez megbízást a férfinek egy robottechnológiával foglalkozó nagyvállalatnál, ahol a cég fiatal könyvelője, Dana (Anna Kendrick) hibákat fedezett fel a könyvelésében. Amikor Chris beleássa magát a munkába, olyan dolgokra is fény derül, aminek nem mindenki örül. Így a két könyvelő célponttá válik, és bujkálniuk kell. De a férfi be akarja fejezni munkáját, és az üldözők nyomába ered.

konyvelo_jelenetfoto_1.jpg

A film fordulatokban, meglepetésekben és akcióban nagyon gazdag – ám nem nélkülözi a bájos, szerethető jeleneteket sem. Érdekes látni, ahogy az érzelemmentes, monoton hangon beszélő ember a maga módján megpróbál kapcsolatot teremteni Danaval. Megismerhetjük Chris családját és múltját is, megtudhatjuk, hogyan vált azzá, amivé lett. S ha ez nem lenne elég, a háttérben még egy szálon fut a cselekmény, ezzel is tovább bonyolítva az eseményeket. A férfi ugyanis felkeltette valaki figyelmét, aki nem nyugszik, míg rá nem jön, ki is ő valójában…

A film szinkronos 2D és eredeti nyelven látható a mozikban, 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

stáblista

rendező - Gavin O'Connor

forgatókönyvíró - Bill Dubuque

operatőr - Seamus McGarvey

producer - Lynette Howell // Mark Williams

gyártásvezető - Marty P. Ewing

vágó - Richard Pearson

 

szereplők

Chris - Ben Affleck

Dana - Anna Kendrick

Ray King - J.K. Simmons

Francis Silverberg - Jeffrey Tambor

Lamar Black - John Lithgow

Justine - Alison Wright

Marybeth Medina – Cynthia Addai-Robinson

 

Forrás: InterCom

 

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6011842405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása