Már közel egy éve nyitotta meg kapuit a Sophisto Restaurant, aminek története pezsgőbárként kezdődött, mára viszont közkedvelt vacsora-, brunch- és ebédhelyszínné nőtte ki magát.
Az étlapon olyan különlegességek találhatóak meg, mint az osztriga, a nyúlgerinc májjal és kukoricával, vagy épp a szarvasgombás mille feuille, de közkedvelt tojásos reggelik, édességek vagy épp a napi ebédmenü közül is választhatnak a vendégek.
A ház pezsgője, a somlói birtokról származó Sophisto Pezsgő néhány hónappal első palackozása után Mundus Vini díjban részesült, mellette azonban jó néhány ismert hazai és külföldi pezsgőház prosecco, cava és pezsgő tételei kérhetőek, a szintén nagyon impozáns koktélválaszték mellett. Bizony, a koktélok közül is találni szarvasgombásat.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A tavaszi újdonságok közé sorolható a korlátlan italfogyasztás, azaz az Emily in Paris inspirálta Chamére és Champére italcsomagok nagyon kedvező áron, vagy épp a Ring for drink aktivitás a teraszon, amit TikTokon és Instagramon is érdemes lecsekkolni.
Nemrég a ház sommelier-je, Fóti Gyula elindította a közösségi oldalaikon Pezsgő Péntek sorozatát, amelyben kulisszatitkokat fed fel világhírű és kevésbé ismert márkákról egyaránt. Az étterem tematikus napokat is szervez, április 20-án például a raclette-é a főszerep, Fenyőházi Ervin, a Bon Fromage francia sajt-szaküzlet tulajdonosa lesz a házigazdánk.
Kipróbálják a sajtok királyát, a raclettet, melyet hagyományosan, francia szokás szerint parázsburgonyával, sonkával, bon-bon szalámival, csemege uborkával, gyöngyhagymával, reteksalátával, és pár szelet bagettel kínálnak. A szezonban több ital- és étel workshop is érkezik majd a helyszínre.
Forrás: Csákvári Péter / Santos Productions
(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)