Kinyitott a belváros egyik legjobb randizós terasza
2023. április 17. írta: Kultúrjunkie

Kinyitott a belváros egyik legjobb randizós terasza

csp_8092.jpg

Már közel egy éve nyitotta meg kapuit a Sophisto Restaurant, aminek története pezsgőbárként kezdődött, mára viszont közkedvelt vacsora-, brunch- és ebédhelyszínné nőtte ki magát.

Az étlapon olyan különlegességek találhatóak meg, mint az osztriga, a nyúlgerinc májjal és kukoricával, vagy épp a szarvasgombás mille feuille, de közkedvelt tojásos reggelik, édességek vagy épp a napi ebédmenü közül is választhatnak a vendégek.

A ház pezsgője, a somlói birtokról származó Sophisto Pezsgő néhány hónappal első palackozása után Mundus Vini díjban részesült, mellette azonban jó néhány ismert hazai és külföldi pezsgőház prosecco, cava és pezsgő tételei kérhetőek, a szintén nagyon impozáns koktélválaszték mellett. Bizony, a koktélok közül is találni szarvasgombásat. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sophisto (@sophisto_restaurant) által megosztott bejegyzés

A tavaszi újdonságok közé sorolható a korlátlan italfogyasztás, azaz az Emily in Paris inspirálta Chamére és Champére italcsomagok nagyon kedvező áron, vagy épp a Ring for drink aktivitás a teraszon, amit TikTokon és Instagramon is érdemes lecsekkolni.

Nemrég a ház sommelier-je, Fóti Gyula elindította a közösségi oldalaikon Pezsgő Péntek sorozatát, amelyben kulisszatitkokat fed fel világhírű és kevésbé ismert márkákról egyaránt. Az étterem tematikus napokat is szervez, április 20-án például a raclette-é a főszerep, Fenyőházi Ervin, a Bon Fromage francia sajt-szaküzlet tulajdonosa lesz a házigazdánk.

Kipróbálják a sajtok királyát, a raclettet, melyet hagyományosan, francia szokás szerint parázsburgonyával, sonkával, bon-bon szalámival, csemege uborkával, gyöngyhagymával, reteksalátával, és pár szelet bagettel kínálnak. A szezonban több ital- és étel workshop is érkezik majd a helyszínre. 

Forrás: Csákvári Péter / Santos Productions

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7818104568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása