Budapesten indítja országos edukációs könyvturnéját Csalár Bence
2023. március 31. írta: Kultúrjunkie

Budapesten indítja országos edukációs könyvturnéját Csalár Bence

A találkozókon a kortárs hazai divatról és fenntartható divatipari megoldásokról tudhatnak meg többet az érdeklődők

dsc_1744-01.jpeg

Idén tavasszal Csalár Bence díjnyertes divatszakértő, könyvszerző újabb könyvturnéra indul, amely a “Körforgásban a divat” címet kapta. Az edukációs könyvturné célja, hogy minél több emberrel megismertesse a kortárs hazai divatot és fenntartható divatipari megoldásokat.

A divat, a tudatosság és kultúra összefüggései jegyében megvalósuló kezdeményezés nemcsak az eddig megjelent könyvekről szól, hanem a divat körforgásáról, valamint a divat és kultúra kapcsolatáról, miközben a fenntartható megoldások sem maradhatnak ki a felmerülő kérdéskörökből.

Csalár Bence legutóbbi kötete A fenntartható divat kézikönyve” című kiadvány nagy sikert aratott a fővárosban, ezért is merült fel az ötlet, hogy a vidéki olvasókhoz is közelebb vinnék a divat összefüggéseit.img_9879.JPG- A legutóbbi könyvem tulajdonképpen nem más, mint a hazai divatvilágból összegyűjtött sztorik, ökotudatos tervezőket és hírességeket bemutató portrék gazdag listája. Emellett olyan praktikákat mutat, tippeket ad, amelyekkel bárki könnyen eligazodik majd a divatnak ezen az új területén – nyilatkozta a szerző.

"Ezt a könyvet a felelős fogyasztóknak írtam, azért, hogy információkat kapjanak arról a divatvilágról, amely már járja a fenntarthatóság útját. Azt remélem, hogy az elolvasása után több megfontolt vásárló, tudatos divatfogyasztó lesz. Olyan, aki aztán magabiztosan szemlélődik, majd dönt a biopamut, az újrahasznosított anyagok, bőralternatívák, ökocímkék, a víztakarékos, kemikáliamentes ruhatisztítási tippek, kapszulakollekciók univerzumában."

337843056_906621767211203_534433094841720936_n.jpg

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent könyv külön figyelmet szentel a megfelelő hulladékgazdálkodás fontosságára, a fenntartható jövőben rejlő lehetőségekre, valamint az emberi felelősségre, és az összefogás erejére egy tudatosabb életmód érdekében. Ezekről a témákról is szó lesz az edukációs könyvturné eddig meghirdetett állomásain, melyek a következők: Balassagyarmat, Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Kaposvár, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém.

dsc_1732-01.jpegA “Körforgásban a divat” kezdeményezéshez speciális képanyag is készült, melyet a Panamy művésznevet viselő fotográfus álmodott meg egy igazán különleges helyszínen. A Szépművészeti Múzeum együttműködésével a múzeum három ikonikus csarnokában – a Román, a Reneszánsz és a Barokk Csarnokban - örökítették meg a fotókat.

A szerzőről: Csalár Bence „A fenntartható divat kézikönyve” és a “Színfalak mögött – A magyar divat” című könyvek szerzője, aki missziójának tekinti a lokális divatipari szereplők, alkotók láthatóvá tételét, valamint az ökotudatosság meghonosítását a divatiparban. A többszörös szakmai díjnyertes divatújságíró saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált már az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban. Emellett a jövő generációjának adja át tudását többek között a METU oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Fotók: Panamy
Sajtóinformáció: Meiszterics Eszter

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8718085518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása