Vietnámi lányok az új magyar romantikus film nagy felfedezettjei
2023. január 25. írta: Kultúrjunkie

Vietnámi lányok az új magyar romantikus film nagy felfedezettjei

av_nari_nguyen.jpg

Úttörő misszióra vállalkoztak a mozikba február 16-án érkező romantikus film, Az almafa virága alkotói. Ez az első magyar – vietnámi koprodukcióban készült film, és nem csak nálunk nem forgattak hasonlót ezelőtt, hanem egész Európában sem. Témájában, szereplőit tekintve is unikális produkció, amely ehhez mérten folyamatosan precedens nélküli feladatok megoldására sarkallta a stábot.

Különösen a szereposztás okozott fejtörést számukra, mert a napjainkban és a hetvenes években, Budapesten, illetve Vietnámban játszódó film két főhősnője vietnámi gyökerekkel rendelkezik, miközben a történelem fordulatai révén Magyarországhoz is kötődnek. Ez a sajátosság adja a történet hajtóerejét, így az első perctől egyértelmű volt, hogy kizárólag vietnámi lányok jöhetnek szóba ezekre a szerepekre. Ennél izgalmasabb feladatot el sem lehet képzelni a színészegyeztetők számára. A végeredmény pedig arról árulkodik, hogy nincs lehetetlen ezen a téren sem előttük.

Az egyik kiválasztott Nari Nguyen lett, aki a kamera mindkét oldalán otthonosan mozog. Folyamatosan dolgozik különböző etnikumú szereplők közvetítésére szakosodott casting direktorként, másrészt maga is szívesen vállal filmes, fotós felkéréseket. Korábban játszott a nagysikerű Drakulics elvtársban, illetve szerepelt több klipben, reklámban, amelyekhez kiváló ajánlólevélnek számított az is, hogy 11 évvel ezelőtt a legszebb Európában élő vietnámi lánynak választották Berlinben. Az almafa virágában a családi rejtély nyomába járva napjaink Budapestjére utazó és itt szerelembe eső Song Ha figuráját formálja meg.

„Szerencsés vagyok, mert jól tudtam azonosulni a filmbeli figurámmal. Az a kulturális háttér, hitrendszer, ami őt jellemzi nekem is ismerős és fontos. Az almafa virága pedig a két szálon futó szerelmi történeten keresztül a vietnámi és magyar kapcsolatokat, a két ország értékeit is szeretné bemutatni.” – mesélte Nari Nguyen, akinek személyesen is sokat jelent a film, mert ízelítőt kapott arról, hogy milyen lehetett az apukája élete, amikor még jóval az ő születése előtt Vietnámból Magyarországra érkezett.

av_dzhuliya_lam.jpgHozzá hasonlóan Az almafa virága másik nagy felfedezettje a hetvenes évekbeli történetszál női főszereplőjét, Thien Nga-t megformáló Dzhuliya Lam is. Ő sikeres belsőépítészként dolgozik Budapesten, színészettel eddig még nem próbálkozott. A széleskörű szereplőválogatás során találtak rá és kérték fel a filmre. Élete egyik nagy élményeként tekint erre a munkájára és boldog, hogy részese lehetett a romantikát, kulturális kalandozásokat ígérő, gondolatokat ébresztő produkció megszületésének.

Az almafa virága Valentin-napi meglepetésként előjátszásban 2023. február 14-től, premierként pedig 2023. február 16-tól látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Forrás: Vertigo Média

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8518034232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása