Időszaki játékkiállítás nyílt a Savoya Parkban
2022. december 06. írta: Kultúrjunkie

Időszaki játékkiállítás nyílt a Savoya Parkban

221128-95-kz.jpg

VISSZA A GYERMEKKORBA: 3 HÓNAPIG 100 JÁTÉKTERMI JÁTÉKKAL VÁR BUDÁN AZ ARCADIA SAVOYA

Flipperek helyett elsősorban a játéktermek évtizedeinek régi és új videójáték kabineteire koncentrál a Flippermúzeum most megnyíló, időszaki kiállításán a Savoya Park bevásárlóközpontban. A múzeumhoz hasonlóan természetesen az Arcadia Savoyában sem lehet pénzt dobni a gépekbe, azokat belépőjegy ellenében tudják majd korlátlanul használni a látogatók.

2022. december 1-jén nyílik meg az Arcadia Savoya névre keresztelt interaktív játékkiállítás. A főképpen a Flippermúzeumban nem látható játéktermi gépekből álló gyűjtemény a tervek szerint 3 hónapig lesz elérhető a XI. kerületi Savoya Park bevásárlóközpontban. A látványosság elsősorban az elmúlt évtizedek legendás videójáték kabineteit /például Pac-Man, RoboCop, Space Invaders, Mortal Kombat 4, Golden Axe, stb/ valamint újabb játéktermi játékokat vonultat fel. Természetesen, akárcsak a Flippermúzeumban, a belépőjegy áráért mind a 100 játék korlátlanul ki is próbálható majd - a gépekbe nem lehet pénzt bedobni.

Az Arcadia Savoya fejet hajt a magyar játékterem-történelem fellegvára, a néhai Vidámpark előtt is. Így a látogatókat a 3 hónap alatt előadások várják majd, amelyek az egykori szórakoztató központ történetét dolgozzák fel. Hasonlóképpen, az Arcadiába belépőket a Vidámparki szellemvasút, azaz robogó homlokzatáról megmentett, eredeti, hatalmas Davy Jones kalózfej köszönti. /A robogó még az 1970-es évek elején égett le és 1973 júniusában, a szocializmusban szokatlan módon angol nevet viselő "Davy Jones Locker' szellemvasútként született újjá, amelynek egyik éke a Savoyában látható hatalmas kalózfej volt/. A látogatók találkozhatnak majd itt a vidámparki “Kanyargó” eredeti feliratával és a kiállítás hamarosan kiegészül egy, a parkból mentett dodzsemmel is.

Az Arcadia Savoya december 1-től 3 hónapon át hétfőtől szombatig 9-20 óráig, vasárnap 9-18 óráig tart nyitva. A karszalaggal egész nap érvényes jegyek hétközben egységesen 2500 forintba, hétvégén 17 éves korig ugyanennyibe, afelett 3500 forintba kerülnek.

221128-14-kz.jpg

A helyszín: Savoya Park Bevásárlóközpont, XI. kerület, Hunyadi János út 19.

A kiállítás ideje alatt a XIII. kerületi Flippermúzeum változatlan gyűjteménnyel és nyitvatartással üzemel majd.

A Flippermúzeum folytatni kívánja az elmúlt években megkezdett játékos ismeretterjesztést az arcade történelmének részletes bemutatásával és népszerúsítésével. Az első flipper megszületésének 150. évfordulóját ünnepelve tavaly például műfajában hiánypótló kötettel is jelentkezett a Radnóti Miklós utcai látványosság. ‘A flipper múzeuma’ című kiadvány a népszerű játék, valamint a játéktermek hazai történetén vezeti végig olvasóit, a 30-as évektől egészen a Flippermúzeum megszületéséig.

Sajtóinformáció: Pataki Márk

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5717996256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása