!LEMEZPREMIER! 7s - Music is Magic
2022. november 07. írta: AidaAlexa

!LEMEZPREMIER! 7s - Music is Magic

Megjelent a Seven Seconds in the Future első nagylemeze!

cover.jpg

Nálunk debütál a Seven Seconds in the Future első nagylemeze, a Music is Magic. Az album egy egyszerű koncepció körül forog: megmutatni mit jelent a srácok számára a zene, az abban rejlő számtalan lehetőség és sokszínűség. A lemezről Nagy Kristóffal, a zenekar frontemberével beszélgettünk.

A dalok között nincs két egyforma, mind különböző műfajokra, érzelmekre építkezik. Az egyetlen összekötő szál, Kristóf kompozíciós stíluselemei, illetve az elektronika meghatározó jelenléte. A változatosságot mi sem bizonyítja jobban, hogy a könnyed popos, jazzes dalok mellett ugyanúgy megtaláljuk az albumon a pusztító basszus központú edm, és screamelős metál dalokat is.

Aki volt már 7s bulin, tudja, hogy mennyire imádják a srácok a funk zenét, így természetesen az sem maradhatott le a 15 dalból álló lemezről. Igen, 15 dal, ami kicsit sem szokványos manapság, viszont ők még ezt is kevésnek tartják ahhoz, hogy megmutassák milyen ezerarcú és varázslatos a zene világa. Nagy valószínűséggel már gondolatban biztosan megszületett bennük a folytatás egy második lemez formájában.

A Seven Seconds in the Future improvizációra épül, ebből adódóan Kristóf mindig az élő show minőségének fejlesztését tartotta a legfontosabbnak. Lehet bármilyen jól megírva egy dal, élőben nehezen veszi fel a versenyt a váratlan, kiszámíthatatlan impróval, amiben a legcsodásabb, hogy a jelenben íródik, a jelennek. Kristóf fontosnak tartja azt, hogy legyen lehetőségünk, és élni is tudjunk a pillanat varázsával. Túl sokszor kesergünk a múlton, vagy szorongunk a jövőn,  az improvizáció pont ebből szakít ki minket, és az emberi lét egyik alapvető szükségletét elégíti ki: megpróbálni a jelenben élni.

Nagy Kristóf:

Egy felvétel teljesen más energiákat közvetít, hiszen azt végtelenszer újra lehet hallgatni, akár generációkkal később is. Lehetünk bármilyen profik a rögtönzésben, ez stúdió vagy rádió formátumban sosem fog olyan élményt adni, mint egy hónapokon keresztül végiggondolt, megírt dal. Hiszen a komponált dolog a jelenből szól a jövőnek. Ez az elképesztően izgalmas gondolat sarkallt arra, hogy megszülessen a Music is Magic. 

Kristóf a zenélés mellett az elmúlt években a producerkedésbe, a sound design-ba és a masterelés folyamatába is elmélyítette a tudását. Ez a korábban felvett dalok újragondolását, kicsinosítását eredményezte.

Nagy Kristóf:

Ez az album egy hosszú munkafolyamatnak az eredménye, időre volt szükségem, hogy ezek a gondolatok megszülessenek, leülepedjenek, majd manifesztálódjanak. Másrészt elképesztően makacs és kiváncsi ember vagyok, ebből adódóan sok hangszeren játszom, mind ezek mellett beatboxolok is. Imádok mindig és mindenhol zenélni. Végeredményben nagyon büszke vagyok a most már tényleg megjelent albumra és a rajta lévő dalokra, minden szeretetem, vérem, izzadtságom és könnyem benne van. Fúj! De értitek. Büszke vagyok rá, hogy beismertem, hogy vitán felül nem jó amit csináltam, és vettem a fáradtságot, hogy új dolgokat tanuljak.

Az albumon Kristóf jópár kedvenc hazai zenészével együtt dolgozhatott. A 7s tagjai mellett a lemezen közreműködött többek között a Random Trip, Koszi Janka, Kolosai Fecó (Antares), Varga Zsófi (Gran Canada), Radó Éden (Tiansen). Emellett szívet melengető módon a gimis zenekarával (The Flipsight) is egy kiadatlan, de számukra nagyon kedves dal is felkerülhetett az albumra. Természetesen a lista a jövőben biztosan bővülni fog, hiszen Kristóféknak rengeteg tervük van a zenekarral.

Nagy Kristóf:

A kedvenc dalom a 'Let it All Out'. Ironikus módon ez a dal teljesen csak én vagyok az első hangtól az utolsóig. Gitár, béssz, beatbox, elektronikus dobok, sound design, vokális betétek, minden. Ott van benne a funk, a jazzy kis szóló, és röfögő dubstep basszusok. Furcsa kombináció, de szerintem működik. Energia a maximumon. Itthon konkrétan nem létezik ez a műfaj, a tengerentúlon viszont rengetegen imádják, és egyre nagyobb teret kap számos előadótól.

Hogy ha szeretnétek hallani élőben, impróba csomagolva az új lemez dalait, mindenképp menjetek el a 7s album bemutató bulijára a Gödör klubba december 7-én! Az eseményt ITT találjátok. A műfajkérős játék természetesen nem maradhat majd el, és emellett a srácok egy olyan koncertélménnyel készülnek, amit sem itthon, de még külföldön sem tapasztalhatott meg senki. És ez bizony nem csak marketing!

Az új album itt érhető el:

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9017972534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása