Közeledik az új sikervárományos magyar vígjáték, a Szia Életem! premierje
2022. augusztus 04. írta: Kultúrjunkie

Közeledik az új sikervárományos magyar vígjáték, a Szia Életem! premierje

sziaeletem_gordoneszter_kicsi.jpg

A Szia Életem! című vígjátékban kicsit minden szülő magára ismerhet. A készítők, köztük Rohonyi Gábor rendező, Szatmári Péter operatőr, Major István, Geszti Péter, Ditz Edit és Roskó Gábor producerek, legalábbis ezzel a szándékkal vitték vászonra a film társrendezőjének, Vékes Csabának a forgatókönyvét, aki saját tapasztalataiból merítve kerekített, időnként a valóság határait átlépő, történetet az apává válás folyamatáról. 

„A Szia, Életem! bátor húzása, hogy a felnőttek önös, önző reakcióit, az életüket sokszor kísérő szánalmas, nevetséges helyzeteket állítja görbe tükör elé az ártatlan, gyermeki rácsodálkozás szemszögén keresztül. Ettől lesz pont az a film, amiben mindannyian magunkra ismerhetünk, megannyi ismerős fordulattal szembesülhetünk, mégis a humora, az esendő, szerethető - néha a valóságból, a fantázia világába átlépő – hősei révén az egész nagyon érzelmes, szórakoztató történetté áll össze a vásznon” – mondja Thuróczy Szabolcs, aki a film főhősét Keserű Barnát,  az egykor sikeres írót alakítja.

A férfi csillaga leáldozóban. Ma már tévés celebként sem kell senkinek. Egyre mélyebbre kerül a sztárranglétrán. Kiüresedett élete rányomja bélyegét az írói kreativitására is. Nem jön az ihlet, így másolni próbál, de kiadója eszén nem tud túljárni. Ultimátumot kap. Tíz napja marad az új kézirat leadásáig, vagy szerződést bontanak vele. Ekkor váratlanul – és a legrosszabbkor – betoppan hozzá volt barátnője, és lepasszolja neki közös gyermeküket, Samut (Pásztor Várady Mór), akit nem is ismer, mert sosem tartotta vele a kapcsolatot. Az eddig kizárólag csak magával foglalkozó író élete gyökeresen megváltozik. Ha a gyereket is le akarja kötni, és a könyvével is haladni szeretne, akkor össze kell kötnie a kellemest a hasznossal. Barna elkezdi a fiával való kapcsolatát egy mesében feldolgozni, a vele szerzett friss élményeit a készülő művébe beépíteni. Ráadásul úgy, hogy a fantáziavilágban visszaköszönnek a mindennapjaikban felbukkanó emberek, csak egy-egy mesés tulajdonsággal felvértezve. Ám a közös történetük végét apa és fia nagyon másképp képzeli el…

szia-eletem-filmplakat-clp-1185x1750mm-2200720-end_1.jpgA Thuróczy Szabolcs által játszott író mellett a történet másik főszereplőjét, és kis hősét, a férfi azelőtt soha nem látott, óvodáskorú gyerekét, Samut a 200 jelentkező közül kiválasztott Pásztor-Várady Mór játssza el.  Neki ez volt az első filmszerepe, de ez cseppet sem látszott rajta. Fantasztikus partnere volt a filmben látható színészeknek. Köztük az eseti barátnőként látható Kovács Patríciának, a kíváncsi szomszédasszonyként felbukkanó Básti Julinak, a filmproducerként brillírozó Scherer Péternek, a szigorú kiadóvezetőt megformáló Mucsi Zoltánnak, a haszonleső sztármenedzserként remeklő Tasnádi Bencének, a vagány taxisofőrként sziporkázó Pálmai Annának és a mindig segítőkész orvos bőrébe bújó Elek Ferencnek.

Nekik köszönhetően olyan csupaszív vígjáték született, amely minden korosztálynak szórakoztató perceket szerezhet majd a vászon előtt ülve.

A Szia Életem! 2022. augusztus 25-től lesz látható a magyar mozikban a Filmsquad forgalmazásában.

ForrásGood Option PR
Fotó: Gordon Eszter

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5317900941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása