A svéd Koop Oscar Orchestra érkezik az A38-ra!
2022. július 29. írta: Kultúrjunkie

A svéd Koop Oscar Orchestra érkezik az A38-ra!

koop-oscar-orchestra-a38.jpeg

Augusztus elején visszatér a Hajó fedélzetére a nujazz egyik legkarakteresebb újítója, a svéd Koop Oscar Orchestra.

Oscar Simonsson a Koop zeneszerzőjeként ‒ akkori társával, Markus Zingmarkkal ‒ 1997-­ben jelentette meg első, éteri szépségű lemezét. A Koop az új évezred elejére kialakította világsikert hozó, egyéni stílusát: egyfajta dallamos, táncos, szvinges nu­jazzt, amivel hamar meghódította a műfaj rajongóinak szívét. A Koop második lemeze már eladási rekordokat döntögetett. Olyan ikonikus számokat adtak ki, mint a „Koop Island Blues”, a „Come To Me” és a „Summer Sun”.

A Koop zenei agya, Oscar Simonsson több mint hat évig hallgatott az elképesztő sikerek után. Gyereket nevelt, ezernyi dologgal foglalkozott, de a zenével való viszonya mindig is lezáratlan maradt, több ezer rajongó várta a visszatérést. Aztán egy napon bemutatták neki a sugárzó litván énekesnőt, Jazzut, és pár próba után Oscar úgy döntött, hogy újjáalakítja a Koopot, ezúttal már tisztán akusztikus együttesként. Az egykori kütyüparkot zongorára cserélő Simonsson régi­-új zenekara most sem okoz csalódást: tisztán csengő énekhangok, laza latinok, sodró szvingek, folyamatosan extázisban tartott közönség.

Utoljára 2016-ban járt Magyarországon a modern jazz egyik legfontosabb elméje. Most, hat év után augusztus 5-én visszatér bandájával az A38 fedélzetére, ahol a még kiadatlan számok mellett újraértelmezik a korábbi duó ikonikus számait is, a rájuk jellemző gyönyörű, elektronikus tájakat élő hangszereléssel és hipnotikus előadással frissítik fel.

Jegyek
Facebook esemény

Borítókép: Emil Chalhoub
Sajtóinformáció: Bukovics Aliz - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5117893401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása