Új partnerrel és dallal folytatja önálló estjét Pokorny Lia, amellyel elhunyt alkotótársának is emléket állít
2022. április 20. írta: Kultúrjunkie

Új partnerrel és dallal folytatja önálló estjét Pokorny Lia, amellyel elhunyt alkotótársának is emléket állít

046_lia_2022_marcius.jpg

A színésznő áprilistól Kéméndi Tamás harmonikaművésszel áll színpadra és az előadással ezentúl tragikusan elhunyt alkotótársának, Babicsek Bernátnak is emléket állít egy újonnan íródott dalban.

Pokorny Lia 2021 szeptemberében mutatta be LIAison című önálló estjét, mely a stand up comedy és a koncertek csodálatos egyvelege. A színésznő ezzel kilépett a komfortzónájából, hiszen úgy döntött, hogy a sanzonok dallamainak segítségével meséli el humoros formában mindazt, amit a szerelemről tanult az élete során - akár saját, akár környezete példáin keresztül. Pokorny Lia Babicsek Bernát, harmonikaművész közreműködésével állította színpadra ezt a kifejezetten személyes hangvételű előadást, melyben bemutatja nekünk a férfi-női viszonyok különféle arcait. Szó esik tiltott, reménytelen, érzéki szerelemről és persze arról a bizonyos igaziról is. „Mindegyik dalban magamról vagy a tapasztalataimról beszélek. Az én szűrőmön keresztül fogalmazok meg dolgokat a románcokról.”

De nem csak a kapcsolatokról, hanem az elengedésről is szó esik, sok humorral, bájjal, a nézőkkel összekacsintva. „Tudomásul kell vennünk, hogy a halál az életünk részét képezi, főként az elmúlt két évben lett mindenki számára igazán közeli.  Fontosnak tartom, hogy erről is beszéljünk. Példát kell mutatnunk, össze kell kapaszkodnunk és erőt kell adnunk egymásnak a továbblépéshez. Keveset tudunk oldani ebből a feszültségből, de az előadás ebben is segít.”

A művésznő az elmúlt hónapokban szünetet tartott és átdolgozta az este műsorát, mert szerette volna, ha tiszteleghetne tragikusan elhunyt alkotótársa, Babicsek Bernát emléke előtt. „Borzasztóan nehéz volt az elvesztése. Azt éreztem, hogy ha vele együtt a LIAisont is elveszítem, még elviselhetetlenebb lesz a hiánya, ezért mindenképpen folytatni szerettem volna. Nem hagyhattam, hogy megszűnjön, amit közösen alkottunk, mert tudom, hogy ez számára is fontos volt” - árulta el Pokorny Lia majd hozzátette, hosszú ideig gyűjtötte az erőt a visszatéréshez. 

Az előadás játékmestere, Botos Éva azt javasolta, írjanak szöveget a harmonikaművész szólójához, ami Pokorny Lia teljes neve után az Aurélia címet kapta. „Bernát sokat derült ezen, amikor megtudta, ez ihlette meg őt.” A színésznő azt mondja, olyan erős kép élt benne alkotótársáról, amit csak ő tudott igazán szavakba önteni, így a dal szövegét ő maga jegyzi. „Immár teljesen mást jelent a LIAison, mint eddig és ennek így is kell lennie. Az új játszótársam, Kéméndi Tamás harmonikaművész másra inspirál. Bár sok tekintetben ugyanolyan maradt az este, mégis újjászületett. Tovább viszem azt, amit Bernáttól kaptam, de közben Tamás személye átszínezte a műsort” - mesélte. „Mindenképpen harmonikással szerettem volna folytatni, mivel ez a kedvenc hangszerem. Tamás pedig egy hihetetlenül édes, nyitott, lelkes, kíváncsi és erős ember. Felszabadítja bennünk azt a terhet, nyomást, hogy hiányolunk valakit a színpadon. Megtart és fogja a kezem.”

Következő előadások:

2022.04.24. | vasárnap | 19:30

2022.05.01. | vasárnap | 19:30

2022.05.20. | péntek | 19:30

Sajtóinformáció: Bánki Judit - BJ's Management
Fotó: Jaksa Tímea

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9917812501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása