Világzenei kavalkád az Akvárium Klubban
2022. április 11. írta: Kultúrjunkie

Világzenei kavalkád az Akvárium Klubban

Fényképes beszámolónk a 2022-es Budapest Ritmo Fesztivál koncertjeiről, ahol az ősi zenékből építkező műfajok, fúziós stílusok, váratlan kulturális keveredések találkoznak, és különleges hangszerek, technikák, ötletek zökkentenek ki mindenkit a megszokott kerékvágásból.

_mg_0584.JPG

A fesztivál belvárosi helyszínei közül az Akvárium Klub termeit látogattuk meg, ahol világsztárok és igazi műfaji meglepetések várták a közönséget. Fellépett többek között a 35 éve együtt zenélő vak zenész házaspár, Amadou & Mariam Maliból, a perzsa–izraeli díva, Liraz és a portugál fado sztárja, António Zambujo is. A 16 országot képviselő fellépők közt olyan zenei különlegességekkel is találkozhattunk, mint a luzofón Ayom, a Boi Akih fúziós jazzkvartettje és a transzba ejtő pizzica mestere, a Kalàscima. Hazánk képviseletében pedig a Besh o Drom bulijára és a Random Trip különleges társulásának örömzenéjére táncolhatott a közönség. 

Egy-egy koncert galériája a képekre kattintva érhető el. 

Budapest, Akvárium Klub, 2022.04.08-09.

Fotó: Vincze Kata

 Amadou & Mariam

Ayom

Kalàscima

Liraz

Divanhana

Boi Akih és António Zambujo

Random Trip feat. Palya Bea, Borbély Mihály, Lukács Miklós & Zentai Márk

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3617803905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása