Megbecsülni önmagunkat - Közös dallal jelentkezett Solére és Brenka
2022. március 18. írta: Kultúrjunkie

Megbecsülni önmagunkat - Közös dallal jelentkezett Solére és Brenka

-dsf7105.jpg

Idén nem telik el hét, hogy ne hallasson magáról a fiatal space-pop énekesnő Solére. Januárban megjelent Másért című kislemeze, amelynek címadó dalához februárban bevállalós klipet is hozott, majd A DAL 2022 műsorában egészen a döntőig menetelt vele, megmutatva tehetsége sokrétűségét, elnyerve ezzel a közönség, és a zsűri szívét is. Most pedig Brenkával azaz Dárdai Blankával közösen máris itt a legújabb dala Védtelen címmel, amelyhez egy hangulatos „off season” vízparti klip is készült.

A két tehetséges énekesnő másfél éve találkozott egy forgatáson, és azóta a szakmaiságon túlmutató barátság szövődött közöttük így többek között ennek az eredménye a közös dal, amire Blanka így emlékszik vissza:

Amikor megismerkedtünk szinte azonnal tudtuk, hogy szeretnénk csinálni együtt valamit, majd tavaly nyáron leültünk, és egy délután alatt megszületett ez a dal. Mindketten a múltbéli emlékeinkből inspirálódtunk. Kicsit olyan szemszög ez mintha két nő felülről figyelné a saját sikertelen kapcsolatai alakulását.

Zsófi szövegeiben jellemző motívum a nőiség, és a párkapcsolati szerepek boncolgatása, ez most sincs másképp:

Sokszor hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, másodikak lenni, és olyan valakit priorizálni, akiről végül kiderül, hogy nem érdemelte meg. Mára már rájöttünk, hogy más világ van, meg kell becsülnünk önmagunkat, és bízni a saját szerepünkben. Nem sajnáljuk, és nem helyezkedünk háttérbe azok miatt a férfiak miatt, akik megijednek attól, ha a barátnőjük sikeres.

A klipben csak moodokat akartunk hozni. Off season vízparti képek kicsit a magányt tükrözve. Ez egy totál low budget klip Generál Kristóf rendezésében, ahol a cél annyi volt, hogy töltsünk együtt egy napot, és ami tetszik vegyük fel.

Brenkának hamarosan megjelenik új lemeze, és legközelebb április 16-án az Akváriumban koncertezik. Solére pedig március 26-án lép majd fel a Városháza parkban a Budapesti Tavaszi Vásár nyitó hétvégéjén!

Facebook
Instagram
Youtube

Sajtóinformáció: Dobó Réka - Mertez Management

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4517783332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása