Zene és irodalom decemberben is az A38-on
2021. december 10. írta: Kultúrjunkie

Zene és irodalom decemberben is az A38-on

263544192_4580134695357765_8587592889807661074_n.jpg

Szerb Antal sorai Ruttkay Laura és Fesztbaum Béla előadásában, valamint Bárdos Deák Ági és Hegedűs Bori színesítik a decembert az A38 Hajón

A zenei-irodalmi műsor keddenként élőben követhető az A38 Hajó YouTube-csatornáján. Minden lenti programra 500 Ft-os jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Az év utolsó hónapjában is színes események sorakoznak fel a zenei-irodalmi programsorozat palettáján az A38 Hajón. A műsorok minden kedden élőben követhetőek az A38 Hajó YouTube-csatornáján. A Dalműhely Sziámival az A38 Hajón decemberi alkalmával Bárdos Deák Ági, Nagy Gábor, Gulyás Sára és Hegedűs Bori voltak Sziámi vendégei. December 14-én Ruttkay Laura és Fesztbaum Béla keltik életre Szerb Antal sorait az ATMO zenekar kíséretében. December 21-én pedig bemutatkozik Nagy Koppány Zsolt, József Attila díjas író.

a38pic.png

Szerb Antal: Csak a nők hiányoznak // Árnyjátékok az A38 hajón 12.14.

Az Árnyjátékok-széria egy újabb eseménye érkezik az A38 Hajóra december 14-én, amikor Szerb Antal sorai születnek újjá egy különleges környezetben. Az író gondolatait Ruttkay Laura és

Fesztbaum Béla színészek tolmácsolják. A szöveg zenei hangulatfestését az ATMO zenekar adja.

„Az idők az irodalmárt is arra tanítják, hogy szokott tárgyát félretéve, a Nő felé tekintsen és tőle várjon ihletést új munkájához. A tárgy szinte kényszerült rám és hosszú évek félig-meddig öntudatlan előkészületei vezettek feléje, nem vagyok tehát teljesen illetéktelen kívülálló én sem, ha róla kívánok írni.” - A szöveget válogatta, szerkesztette: Wirth Imre

Kortárs szerzők az A38 Hajón // Nagy Koppány Zsolt // 12.21.

“A gyerekek csöndben csapatokra oszlottak, körbefutották kétszer az Egyenlítőt, és rúgtak vagy hatszáz gólt — fejenként. Hát igen, göcögünk lenéző elégedettséggel, mi is így kezdtük, de aztán profik lettünk.”

Nagy Koppány Zsolt érkezik december 21-én az A38 Hajóra Horváth László Imre vendégeként a kortárs-szériában.
Nagy Koppány Zsolt József Attila Díjas író, műfordító, szerkesztő, a KMTG Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója, szerkesztője, az Előretolt Helyőrség hétvégi melléklet kulturális folyóirat prózaszerkesztője. Megjelent köteteinek sorát a 2000-ben napvilágot látott Arról, hogy milyen nehéz nyitja. Az utóbbi évben három új könyve jelent meg, az Apufoci, a Lórúgás gyomorszájra, valamint A vendégmunkás (és a dalai) című mű. Az est során közreműködik az ATMO zenekar és Dj Lee n’gum.

Sajtóinformáció: Bojtor Nina - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3116780396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása