Művészeti séták a Falk Miksa utcában
2021. december 01. írta: Kultúrjunkie

Művészeti séták a Falk Miksa utcában

Kiállítások, aukciók és művészeti séták a Falk Art&Antique Streeten

1632126982967.jpg

A Falk Miksa utca a galériák utcája, ahol szebbnél szebb portékák, festmények, ezüstök, régiségek várják Advent idején is a látogatókat. A SlowXmas programsorozat keretében pedig aukciók, vásárok és művészeti séták sorával is találkozhatunk a Falk Art&Antique Streeten.

Immár negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. A SlowXmas adventi programkavalkád minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot. A közös adventi kalendárium november 26. és december 24. között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb időtöltést családoknak, barátoknak! Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. 

A legtöbb kiállítást, aukciót és művészeti vásárt pedig hol máshol találhatnánk a SlowXmas sorozat keretében, mint a Falk Art&Antique Streeten, ahol a kiállítóhelyek között izgalmas sétákon is körbevezetnek minket.

A Mesélő Lipótváros című sétára jelentkezők például Szuhai Barbarával, a Mesélő Házak blog szerzőjével ismerhetik meg december 3-án azt, milyen ékszerdobozok rejtőznek a homlokzatok mögött: mesés kovácsoltvas korlátok, színes ablaküvegek, márvány padlók, finom színezésű csempézett falak kísérik haza a szerencsés itt lakókat.

A Kieselbach Galéria és Aukciósház téli árverésének kvalitásos anyagával ismerkedhetnek meg az érdeklődők december 12-én. Balázs Kata idegenvezető, műtárgybecsüs, a Falk Art&Antique Street menedzsere invitálja várostörténeti sétára mindazokat, akiket érdekelnek a galériás negyed múltjának ikonikus alakjai és gyönyörű műtárgyai. Szóba kerül például a legendás Nádor-udvar, ahova be is tér a társaság egy tárlatvezetésre, hiszen ma itt található a Kieselbach Galéria.

260360121_2176622045812020_6302071390051071504_n.jpgFotó: facebook.com/artandantiquestreet

A Modern és Kortárs Művészeti Séta december 4-én várja az érdeklődőket: a Budapest ikonikus utcáit bemutató SlowXmas séták keretében a legendás Falk Miksa utca három modern és kortárs művészeti kiállításába nyerhetnek közelebbi betekintést a sétapartnerek. A séta a Bodó Galéria és Aukciósháztól indul, amelynek 5. Téli Aukciós anyagát ismerhetjük meg közelebbről. Az árverésre december 9-én kerül sor, így a séta résztvevői még bőven az azt megelőző napokban ismerkedhetnek meg a művekkel. Ezt követően a Nagyházi Contemporaryben folytatódik a séta, amely a nagymúltú Nagyházi Galéria és Aukciósház tavaly nyílt új, kortárs művészeti galériája. 2020-ban kortárs galériát nyitni nagy bátorságra vall – szó esik majd ennek részleteiről és a galéria fiatal művészeiről. A séta során az érdeklődők ellátogatnak a Falk Miksa utcában található showroomba, ahol arról is beszélgetnek majd, milyen a fiatal kortárs művészek helyzete ma hazánkban, egy világjárvány közepén. Végül a Virág Judit Galéria aznap nyitó Téli Aukciós anyagával is megismerkedhetnek a látogatók. Az aukciós kiállítás december 4-18. között lesz megtekinthető, az árverést pedig 19-én tartják, így a séta során szó szerint az elsők között tudhatunk meg kulisszatitkokat a kiállított művekről, és természetesen a galéria fantasztikus, új, kibővített tereit is bejárjuk. A sétát Jakab Luca kulturális menedzser vezeti.

A MissionArt Galériában 20. századi és kortárs festményekből, grafikákból nyílik karácsonyi vásár 2021. december 6. és 2022. január 7. között, ugyanitt ráadásul a Balatoni (Kőröshegyi) Festőkolónia tagjainak kiállításán Boromisza Tibor, Kádár Géza, Némethy Miklós és Ungváry Sándor alkotásai tekinthetőek meg december 3-ig.

A Bodó Galéria és Aukciósház már említett 5. Téli Árverésén, december 9-én majdnem 200 alkotás közül válogathatnak az érdeklődők. Az aukció anyagának első fele 19-20. századi magyar és európai festményekből és szobrokból áll, a második fele pedig háború utáni, illetve kortárs festményekből, szobrokból, egyedi sorszámozott és jelzett grafikákból épül fel.

bodo_galeria_5_teli_aukcio.jpgA Pintér Aukciósház Art wanted elnevezésű karácsonyi aukcióján kvalitásos festmények, műtárgyak kerülnek kalapács alá. Aukciójuk anyaga a szokott módon vegyes: klasszikus és modern festmények, műtárgyak egyaránt helyet kapnak. A Nagyházi Galéria Aukciós kiállítása és aukciója sem maradhat ki az adventi sorból: festmények, műtárgyak, bútorok, szőnyegek, ezüstök és ékszerek találnak új gazdára náluk.

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca). Az utcák közös adventi összefogása már kétszer elnyerte a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját, a Városmarketing Gyémánt Díjat is a színvonalas városmarketing tevékenységért.

A bevásárló és tematikus utcák az év 365 napján az összefogásról és együttműködésről szólnak, így idén az öt utcán túl minden olyan partnerük programját és eseményét is megjelenteti a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott és támogatott főszervező Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) a közös felületén (bevasarloutca.hu/slowxmas), aki csatlakozni szeretne a SlowXmas szellemiségéhez, ezzel segítve egymást a jelenlegi helyzetben.

Természetesen a többi utcában sem áll meg az élet, kiállítások láthatók a Bartók Béla Boulevardon, a Fashion Streeten, a KultUnioban és a Ráday Sohoban is, de lesznek izgalmas séták is mind a Bartók Béla Boulevardon (december 4. és 5.), mind a Ráday utcában (december 3. és 4.), sőt a héten lesz az első GasztroEst is a Rádayban (december 1.).

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7416770018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása