Színes kollaborációk novemberben az A38-on
2021. november 15. írta: Kultúrjunkie

Színes kollaborációk novemberben az A38-on

a38-dalmuhely-november2-web_1.png

A programok a védettségi igazolvánnyal látogathatók,  minden előadás élőben követhető a klub Youtube-csatornáján.  Minden lenti programra 500 Ft-os jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Az öt novemberi kedd nem jelent mást, mint öt különböző zenei-irodalmi estet: Müller Péter Sziámi Dalműhelye  a Romano Drom frontemberét hozta az OrrStúdió színpadára 2-án, majd 9-én Toroczkay András kritikussal, költővel beszélgetett Horváth László Imre. Gion Nándor írásai elevenednek meg az Árnyjátékok sorozatban 16-án, a 23-ai Decken pedig a KETTEN néven futó apa-lánya duó, valamint Ilyés Krisztinka és Kovács Újszászy Péter fiatal irodalmárok mutatkoznak be. A novembert Bagóczky Lívia, a Balkan Fanatik énekesnője és Sára Gergely Gege (6363) költő-slammer-rapper zárják a Beatz x Poe’s-on.

Dalműhely Sziámival az A38 Hajón - Kovács Antal, Németh Sándor, Bácsalmási Gabriella és Barsi Boglárka 

Müller Péter Sziámi Dalműhelyébe hónapról hónapra Napidal c. közösségi kihívásában aktív társszerzőket invitál. A novemberi alkalomra négy előadó is érkezett:: Kovács Antal, a Romano Drom frontembere, Németh Sándor zenész, aki már egy egész lemeznyi napidal dalszöveget zenésített meg, mellettük pedig Bácsalmási Gabriella művészetterapeuta és Barsi Boglárka duettezett.

November 9-én Horváth László Imre Toroczkay András költő-író-krtikussal beszélgetett alkotói folyamatokról, álnévről, verseiről és legutóbbi regényéről, ami idén jelent meg Boldog Emberek címmel. Verseskötetei sorát a 2010-es Napfényvesztés nyitja, ami többnyire gyerekkorának dezintegrációját örökíti meg.

A kortársakat klasszikus követi: a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös szervezésű Árnyjátékok-sorozat Gion Nándor életét és történeteit dolgozza fel november 16-án. A szöveget Benedek Anna muzeológus válogatta. A részleteken keresztül Lengyel Ferenc és Ertl Zsombor színművészek idézik fel az életművet és a Szenttamáson játszódó történeteket, melyekben önéletrajzi elemek és fikció keveredik.

Deck az A38 Hajón - Ilyés Krisztinka, Kovács Újszászy Péter, KETTEN

Egy apa-lánya duó és két fiatal erdélyi irodalmár mutatkozik be a novemberi Decken.

A KETTEN zenekar Göbő Anna és édesapja párosából áll, műsoraikban a klasszikus énektől a népdalon át egészen a musical-ig többféle műfajt megszólaltatnak. Ilyés Krisztinka télen megjelenő Papírcsillag c. kötetéből ad ízelítőt, Kovács Újszászy Péter pedig verseiből olvas fel. A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa.

Novemberben Sára Gergely Gege újra rímekbe csomagolja a mondanivalóját a Beatz x Poe’s-on a rezidens ATMO zenekar ütemeire. A fedélzetre többszörösen visszatérő rapperhez Bagóczky Lívia, a Balkan Fanatik énekesnője, valamint Gyenge Veroni VonnieWee, az október 29-ei 9. Slam Poetry Országos Bajnokság döntőse csatlakozik a színpadon.

A zenei-irodalmi programsorozat korábbi eseményei az alábbi lejátszási listákon nézhetők vissza a YouTube-on:

Beatz x Poe’s az A38 Hajón

Árnyjátékok az A38 Hajón

Kortárs szerzők az A38 Hajón

Deck az A38 Hajón

Dalműhely az A38 Hajón 

Sajtóinformáció: Menyhért Dorka - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2916755684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása