Megérkezett az első Papaver lemez egy menő klip társaságában
2021. november 05. írta: Kultúrjunkie

Megérkezett az első Papaver lemez egy menő klip társaságában

Október 18-án hétfőn jelent meg az első Papaver lemez, a Stuntman. Most pedig Lovas Rozi , Horváth János Antal és Gazdag- Kötél Orsolya szereplésével megérkezett a címadó dalhoz készült videoklip is az 5. Magyar klipszemle kétszeres díjazottja, Regős Ábel rendezésében.

“A Stuntmant az első hullám alatt írtam, mikor Rozi és Jancsi már javában tervezték az esküvőjüket. Az első demót ők kapták meg nászajándékként. Egyértelmű volt, hogy ez lesz a lemez címadó dala és hogy ehhez szeretnék klipet is, ami szerintem igazán személyessé az ő szereplésükkel tudott válni. Ábel és Bálint kreatív munkájának kiindulópontja egy klasszikus tájkép volt. - Szendrey-Nagy Olivér

papaver_promo.jpgA klipben csupán egyetlen mozdulatlan beállítást és helyszínt használtunk, csak a fények és a szereplők változtak. Távoli inspirációt jelentettek Monet impresszionista tájképei.

A lemez a kaszkadőrség esztétikuma mellett nagyban épít a judeo-keresztény kultúrkör vallási szimbólumaira is, mind az artworkökben mind pedig a szövegekben megjelennek Bibliai személyek, utalások.

“Azért szeretek ezekhez a személyekhez, szimbólumokhoz visszanyúlni, mert nagyon archetípus jellegű alakokról van szó. Emellett pedig nagyon jó nyelvi játéknak gondolom azt, amikor a szentségszerű képeket a profánba emeljük vagy inkább húzzuk le. Szerintem ez a disztinkció amúgy sem szükséges.”

Lemezbemutató: 2021. nov. 27. Turbina 

Zenei kreditek:

A lemez minden részét a csillebérci Studio Einzban készítettük. A munkálatokban részt vett Kálmán András hangmérnök-producer-billentyűs, Klausz Ádám dobos, Koroknay András hangmérnök-producer-basszusgitáros, Hegyi Zoltán producer-basszusgitáros-nagybőgős, Pásztor Ákos fuvolista és Szendrey-Nagy Olivér énekes-dalszerző.

Videós kreditek:
Rendező: Regős Ábel

Operatőr: Orosz Bálint

Gyártásvezető: Láposi Lilla

Focus Puller: Benedek László

Gaffer: Nagy Konrád

Colorist: Szűcs András

VFX: Sánta Balázs

Kellék: Hajas Katinka

Animáció: Regős Ábel

Kreatív asszisztens: Nagy Judit Borbála

Transzport: Pap Dávid

Szereplők:

Gazdag-Kötél Orsi

Horváth János Antal

Lovas Rozi

Szendrey-Nagy Olivér

Forrás: Szendrey-Nagy Olivér - Papaver

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8216746592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása