A Radnóti Ifjúsági Műhely újra várja a fiatalokat
2021. szeptember 28. írta: Kultúrjunkie

A Radnóti Ifjúsági Műhely újra várja a fiatalokat

Nincs annál szebb dolog a földön, mint ha együtt lehetünk

unnamed_10_7.jpg

“Hiszem, hogy a legfiatalabb nemzedékekkel való foglalkozás a színházban is a legjobb befektetés” –nyilatkozta Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója. Ennek szellemében indították 2015-ben a Radnóti Színház színházpedagógiai műhelyét, a RIM Radnóti Ifjúsági Műhelyt. Az elmúlt öt év során a színházi nevelési és művészetközvetítői tevékenysége az óvodás kortól egészen a felnőtt generációknak szóló programokig szélesedett ki. 
 
Az idei évadban megújult energiával és töretlen lelkesedéssel folytatódnak az eddig is rendkívül népszerű programok: a Hosszútávú Színházpedagógia Program, a Többlépcsős Program, a P+R a pedagógusoknak és az előadások értelmezését, befogadását segítő előkészítő-feldolgozó kurzusok.
 
A RIM újra várja azokat a 15-18 éves fiatalokat, akiket érdekel a színház, annak működése és „lélegzése” a mindennapokban, azokat, akik szeretnének egy csapathoz tartozni. A programban résztvevő diákok a foglalkozások lezárásaként bemutatnak egy közösen létrehozott előadást vagy alkotást. A részvételhez korábbi színházi ismeret vagy tapasztalat nem szükséges, a foglalkozások ingyenesek.
 
„Az elmúlt másfél év minden szempontból megterhelő időszak volt mindenki számára. A személyiségünkre, lelkünkre tett hosszú távú hatását még nem tudjuk, de már vannak erről tapasztalataink, és az ezzel foglalkozó szakemberek egybehangzó véleménye szerint is fontos és nagy kihívás lesz felszínre hozni, feldolgozni és megérteni azt, amit átéltünk a bezártság és a pandémia alatt. Különösen igaz ez a fiatalokra, ezért úgy gondolom, hogy talán még nagyobb szerepet kell, hogy kapjon a dráma és-színházpedagógia az oktatásban”- mondja Durst Móni, a RIM műhelyvezetője, aki a Radnóti pedagógusokat célzó P+R program motorja is.

Segítő, támogató, nyitott tér szeretnénk maradni mindenki számára, aki szeretne a hétköznapi problémákra nem hétköznapi megoldásokat kapni és olyan emberekhez kapcsolódni, akikkel szabadon megvalósulhat a közös tapasztalatokra építő alkotói folyamat”- tette hozzá a szakember.

A jelentkezési határidő október 1., további részletek a https://radnotiszinhaz.hu/rim/ oldalon olvashatók. 

Sajtóinformáció: Presspresso

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7116703004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása