Íme az A38 szeptemberi zenei-irodalmi programja
2021. szeptember 16. írta: Kultúrjunkie

Íme az A38 szeptemberi zenei-irodalmi programja

Kiss Llászló, Döbrösi Laura és pHLaT lépnek fel az A38 Hajó megújult termében szeptemberben

arnyjatekok_gardonyi_kamarasivan_ballaeszter_somaymarkfoto.jpg

A programok a védettségi igazolvánnyal látogathatók,  minden előadás élőben követhető a klub Youtube-csatornáján.  Minden lenti programra 500 Ft-os jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A sokszínű őszhöz a megújult Orrbár és változatos programok társulnak a fedélzeten: a szeptember Váli Dezső festőművész gondolataival indult, a 14-ei Beatz x Poe’s alkalmával Doktor Monoton, Hugee és a Móricz-ösztöndíjas Székely Zoárd izzítják a hangulatot. A 21-i Deck az A38 Hajón beleolvad a 16. Újbuda Jazz Fesztivál programjába, Kertai Csengerrel és a Hász Eszter Quintettel a főszerepben. Müller Péter Sziámi minden eddiginél több vendéget invitál Dalműhelyébe, köztük Kiss Llászlót (URH, Európa Kiadó) és Döbrösi Laurát (Aranyélet, Félvilág).

Kortárs szerzők az A38 Hajón - Váli Dezső

Váli Dezső több évtizede színesíti a magyar képzőművészeti palettát, munkásságának két kiemelkedő sorozata a Zsidó temetők, és a Műterem képek címet viseli. A művész a szeptember 7-ei kortárs-esten Horváth László Imre moderálásában enged betekintést egyedülálló alkotói filozófiájába és módszereibe. Az eseményt az ATMO helyezi zenei keretbe.

A Beatz x Poe’s a fellépői a rezidens Dj Lee n’gum és az ATMO harmóniáira építik szövegüket. Színpadra lép a friss Móricz-ösztöndíjas Székely Zoárd, Szabados-Mavrák Kata Hugee énekes, slammer, ceremóniamester: a magyar slam poetry ősanyja. Harmadik fellépő Doktor Monoton, aka Osváth Sándor, a MULATÓ AZTÉKOK pHLaTja. A Beatz x Poe’s sorozatszerkesztői Csider István Zoltán költő, slammer, rapper és Pion István költő, slammer, újságíró.

Szeptember 21-én, az Újbuda Jazz Fesztivál programjába simuló Deck az A38 Hajón estre két visszatérő fellépő érkezik, akik már második kötetükkel, illetve lemezükkel büszkélkedhetnek. Hász Eszter Quintetje jazz-örökzöldeket, elektronikus zenei elemeket, valamint népdal feldolgozásokat hoz a színpadra, Kertai Csenger Hogy nekem jó legyen c. legfrissebb kötetét mutatja be.

Müller Péter Sziámi Dalműhelyében bemutatkozik társszerzőként Kiss Llászló gitáros, énekes, zeneszerző (URH, Európa Kiadó) valamint Sziklai Zoltán Sziki, akihez zenésztársa, Kiss Dávid is csatlakozik. Az Aranyélet Mirájaként ismertté vált Döbrösi Laura színésznő felfedi énekesi ambícióit: az általa választott dalszövegekhez Merkl Tamás írt zenét, aki az ATMO-val együtt kíséri a műsorban.

A zenei-irodalmi programsorozat korábbi eseményei az alábbi lejátszási listákon nézhetők vissza a YouTube-on:

Beatz x Poe’s az A38 Hajón

Árnyjátékok az A38 Hajón

Kortárs szerzők az A38 Hajón

Deck az A38 Hajón

Dalműhely az A38 Hajón

 Sajtóinformáció: Menyhért Dorka - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1716690520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása