A blueslegenda búcsúturnéjával érkezik Budapestre
2021. július 02. írta: Kultúrjunkie

A blueslegenda búcsúturnéjával érkezik Budapestre

jm.jpg

John Mayall, akit gyakran „a brit blues keresztapjának” neveznek, több mint 50 éves lenyűgöző zenei karrierrel rendelkezik. Az angol énekes, billentyűs, harmonikás, gitáros és dalszövegíró a 60-as években alapította John Mayall & The Bluesbreakers zenekarát - egy olyan együttest, amelynek tagjai között sok ünnepelt blues és blues rock gitáros szerepelt, többek között: Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, Mick Taylor, Walter Trout, Coco Montoya és Buddy Whittington.

Később a Nyugati-part éghajlata és kultúrája vonzotta, ezért Angliából Los Angelesbe költözött, és zenekarát amerikai zenészekkel töltötte fel. Egyre nagyobb tiszteletnek örvendett számos jazz / rock / blues újítása miatt, olyan neves előadókkal dolgozva, mint Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor és Harvey Mandel. Népszerűsége dinamikus albumai sikereivel folytatódott, köztük a Grammy-díjra is jelölt Wake Up Call lemezzel, amelyen Buddy Guy, Mavis Staples, Albert Collins és Mick Taylor is szerepelt.

A szakma őt tartja a műfaj legnagyobb tanítómesterének, központi figura, akinek a zenekarában játszani megtisztelő. Mayall neve és mindenkori együttese a minőséget jelenti a blues és a rock történetében.

A 60-as évek óta folyamatosan színpadon áll, fáradhatatlanul járja a világot, még 89 évesen is. Jelenleg egy szenzációs új stúdióalbumon dolgozik, amelyet 2022-ben terveznek kiadni. Az út még nem ért véget!

A blues legendája 2022. április 9-én ad koncertet a Barba Negrában. Jegyek július 5-től kaphatók a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.

További info:

www.johnmayall.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu

www.barbanegra.hu


Sajtóinformáció: Márkus Éva - Live Nation

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3316610726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása